MENÜ

Bursa'ya nefes Osmanlı'ya alarm!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor ayağına gelen 3 puan fırsatını Başkent’te tepti. Konuk ekip uzun süredir bir deplasman galibiyetine hasretti. Ancak aynı duyguyu ev sahibi Osmanlıspor kendi sahasında yaşıyordu. İki takımda da önemli isimler sakatlık ve cezaları nedeniyle yoktu. Oyuna hızlı başlayan Osmanlıspor ilk 15 dakikada kurduğu baskıdan aradığı golü bulamadı. Oyunda dengeyi kuran Bursaspor orta alanda çok adamla Osmanlıspor pas geçişlerini önledi ve rakip kalede de az da olsa etkili ataklar geliştirdi. Osmanlıspor ise rakip ceza alanına giremeyince dışarıdan şutlarla Bursaspor kalesini yokladı. Ama her zaman olduğu gibi dün de kalesinde devleşen Harun Tekin’i geçmekte zorlandılar.

Umar’ın iştahı

İkinci yarıda ik teknik adam da hamleler yaptı. Dış sahada öne geçmenin avantjını kontrollü futbolla korumak isteyen Bursaspor bunu uzun süre başarıyla uyguladı, ta ki son 10 dakikaya kadar. İkinci yarıda oyuna giren Umar takımı adına da skoru değiştiren isimdi. Uzun süren sakatlıktan sonra futbolu özlemiş olduğu iştahı da hırsından belliydi Umar’ın. Nitekim karambolde atttı golle en azından takımına bir puanı kazandırıp birik bir sevinç yaşattı.

Yansıma yok

Aslında maçın sonuna baktığımızda iki takım oyuncularının da yorgunluktan ve üzüntüden sahada kaldıklarını gördük. Benim kişisel görüşüm Avrupa Kupası yorgunu Osmanlıspor bilinen oyun tarzının dışında bir B planı uygulaması gerekiyor. Mustafa hoca bunun için çok kafa yoruyordur mutlaka ama sahaya yansıması görünürde yok gibi. Bursaspor ise ilginç bir sezon yaşıyor ve iki haftada alınan 4 puanla rahat bir nefes aldılar diyebiliriz

YORUM YAZ