MENÜ

Beşiktaş beni şaşırttı

Abone Ol Google News

Beşiktaş Aboubakar’ın da iyileşmesiyle ideal kadrosunu yakalamıştı. Orta alanda Atiba ve Josef’in yanında kim oynar sorusunun cevabı tabii ki Dorukhan’dı. Sivasspor ise Boyd ve Hakan’ın yokluğunu aratmayacak bir dizilişle maça başladı. Denk kuvvetler, alan daraltmalar oyunu başlangıç olarak kısırlaştırdı. İlk yarı gerçekten normal Beşiktaş maçlarının çok altında bir seviyedeydi. Bunda Sivasspor’un oyun disiplini ve temaslı, rakibini sahanın her yerinde baskılayan futbolu da etkili oldu. İlk 45 dakikada Sivasspor’un en azından gole yaklaştığı dakikalarda vardı ama son vuruşlarda başarısız kaldılar. İkinci yarıya Aboubakar’dan yoksun çıkan Beşiktaş sanırım Sergen hocanın soyunma odasındaki tepkisiyle daha rakip ceza alanında gözüktü. Şu bir gerçek ki bu sezonki Beşiktaş hiçbir maçında beraberliğe oynamadı. Dün gece Siyah-Beyazlı ekipte sanki, “Ya kaybedersem” düşüncesi biraz daha öndeydi. Açıkçası zor bir rakip, zorlanacağını tahmin ediyordum ama Beşiktaş'tan sonuç ne olursa olsun böyle bir oyun beklemiyordum. 90 dakikaya baktığımızda kim 3 puana daha yakındı derseniz, Sivasspor derim.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Sergen Yalçın, Ghezzal ve Aboubakar’ı etkisiz hale getiren adeta oyunu kilitleyen Sivasspor karşısında niye erken bir hamle yapmadı. Ljajiç ve Gökhan Töre’nin oyuna girişi biraz geç olmadı mı!

Maçın starı

Sivaspor’un savunmasında Camara, oyundan çıkana kadar Aboubakar, sonrasından Larin’i tüm kritik pozisyonlarda başabaş hatasız bir perforsmanla etkisizleştiren isimdi.

Maçın olayı

Her maçında oyununu rakibine kabul ettiren Beşiktaş’ın ilk yarıyı gol pozisyonu bulmadan, korner atmadan ve isabetsiz tek şutla kapatmasıydı.

Kısa mesaj

Kalan maçlar ne gösterir bilinmez ama Sergen Yalçın bu dönemde gol bölgesini Larin üzerinden planlamalı.

YORUM YAZ