MENÜ

Beraberliğe razı oldu!

Abone Ol Google News

Çok önemli isimlerinden yoksun olan Galatasaray, Kayserispor karşısında ilk yarıda topa sahip olan, bol ve isabetli pas yapan, pozisyona giren taraftı. Bu yarıda yapamadığı tek şey goldü. İlk gol pozisyonu bulan Kayserispor’du belki ama orda kaldılar. Öncelikle acaba Kayserispor taktik olarak rakibe topu bırakıp orta alanda baskı ile topu kapmayı mı planlamıştı diye düşündüm. Ancak koskoca 45 dakikada Galatasaray elini kolunu sallaya sallaya net 7-8 gol pozisyonu yakaladı ama Lung’u geçemediler. Kayserispor’un Rumen file bekçisi kalesinde devleşti ve Galatasaray’a geçit vermedi. Açıkçası Sarı-Kırmızılı ekip yakaladığı gollük pozisyonları değerlendirse, ilk yarıda 3 puanı garantilerdi...

Haberin Devamı

Dar kadro zorladı

İkinci yarıda da aynı futbolu izledik. Galatasaray baskısını artırdı ama rakip savunma dikkatliydi. Muğdat’ın Linnes’e yaptığı faulü maçın hakemi Turgut Doman görmedi ama VAR yakaladı. Diagne penaltıdan bu sezonki ilk golünü atıp takımını öne geçirdi. Muğdat ikinci sarıdan kırmızı görmesiyle 10 kişi kalan Kayserispor, ilk isabetli şutunda Campanharo ile beraberliği buldu... Dar kadro hamle gücü açısından zorladı Terim’i. Beraberlik golü Kayserispor’u yüreklendirdi ve adeta savunma duvarı ördüler. Galatasaray ilk yarıda 3 puanı kaybetti ve beraberliğe razı oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

10 kişi kalan rakip karşısında ilk yarının aksine pozisyon açısından niye bu kadar yetersiz kaldı.

Maçın starı

Kayserispor kalecisi Lung takımı adına inanılmaz bir performans gösterdi. Ve gol yemeden ilk yarıyı bitirdi.

Maçın olayı

Kayserispor’un başarılı file bekçisi Lung ilkyarıda çok başarılı bir performasın ardından basit bir geri pasa çektiği şutla sakatlanmasıydı.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın pas kalitesine dayalı oyun kurgusuna daha yüksek tempoya çıkartmalı.

YORUM YAZ