MENÜ

Başarı hikayesi

Abone Ol Google News

Süper Lig’in yeni takımı Ümraniyespor, Fenerbahçe için kapalı kutuydu. Nitekim dün gece Kadiköy’de Fenerbahçe karşısında bir oyun planı olan bir rakip buldu. Geçen yıl tüm sezonu ilk iki içinde olmayı başarıp Süper Lig’e yükselen İstanbul ekibi, yaptığı mütevazi ama yerinde transferlerle kolay lokma olmayacağının mesajını verdi. Bence kadro mühendisliği farklı bir iş ve Recep Uçar ve yönetim bu konuda mazeret değil çözüm üretmişler. Piyasa değeri 7.5 milyon avroluk bir takım olarak 170 milyon avro değerindeki Fenerbahçe ile başa çıkmak ancak bu üst akıl ile olur. Sonuçta sahaya aynı sayıda oyuncu ile çıktığınıza göre takımınıza uygun doğru taktiğini öğretip oyun ezberi hale getirirseniz ortaya bir başarı hikayesi çıkar. Bütün bunları skordan bağımsız söylüyorum çünkü sezon uzun ve bunu net göreceğiz. Karşılık verdiler... Fenerbahçe açısından baktığımızda transfer sirkülasyonu değişen 11’ler ve mutlak başarı baskısı zaman zaman artı gibi gözükse de bazen rüzgar aleyhinize dönebiliyor. Ama Jesus bir kere çabuk ve dikine oynayan bir oyun mantalitesini takıma oturttu. Top Fenerbahçe’deyken bunu net gördük ancak top rakipteyken zaaflar olduğunu gördük. Duran toptan yenilen gol ve ara pasların savunma arasına atıldığında defansif sıkıntılar gördük. İlk yarının özeti Fenerbahçe taraftarı çantada keklik bir maç olmadığını ve Ümraniyespor’un karşılık verebilecek özgüven yüklü bir takım olduğunu gördü.

Haberin Devamı

Serkan geçit vermedi

Haberin Devamı

Maçta ikinci yarı önde olmanın moraliyle daha etkili ve daha çok gol pozisyonuna giren bir Fener vardı sahada. Ancak Ümraniyespor’un tecrübeli kalecisi Serkan kritik kurtarışlarla geçit vermedi. Dün gece Fenerbahçe’nin artılarının yanında orta alanda defansif eksiklik göze çarptı. Çünkü Ümraniyespor’un orta alanda savunma arkasına atılan her top Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu. Açıkçası orta alanın rakibine baskı yapıp bu pasları önlemesi gerekirdi ama yeteri kadar yapamadı sarı-lacivertli orta alan.

Kolay maç beklentisi...

Dolu tribünler ve taraftarın müthiş desteğiyle daha coşkulu bir Fenerbahçe bekliyordum ama sahada bunu göremedim... Son bölümde iki teknik adamın hamlelerini izledik. Ümraniyespor bu konuda hemen meyvesini aldı ve önce beraberlik sonra da penaltıdan galibiyet golünü kazandı. Gerçekten maç öncesi Fenerbahçe için kolay bir maç beklentisini fazlasıyla boşa çıkartan bir 90 dakika ve 3-3 sona eren bir oyun izledik.

YORUM YAZ