MENÜ

Başakşehir yıkıldı!

Abone Ol Google News

Danimarka’da Okan Buruk, futbolcu olarak tarih yazdığı, UEFA Kupası’nı kaldırdığı statta ikinci kez tarih yazmaya gelmişti. Süper Lig şampiyonu olarak sahaya çıkan ekibimiz maça kötü bir başlangıç yaptı. Daha 3. dakikada kalemizde golü görmemiz hiç de hesapta yoktu. Ancak erken gole rağmen oyunda dengeyi kurduk ve hücum üstünlüğünü ele geçirdik. Dinamik ve dirençli bir rakiple oynadığımızı ilk yarı fazlasıyla anladık. Buna rağmen pas kalitemizi yükselttiğimiz anlarda önemli ataklar geliştirdik ama final dokunuşlarında etkili değildik. İlk yarı biterken Visca ile beraberliğe yaklaştık ama rakibin kaleye giden topa son anda dokunuşu kornerle sona erdi. İkinci yarıya da ilk yarının benzeri bir şekilde başladık. 51’de rakip hücumda Mehmet Topal ’ın ceza alanı içinde eline çarpan top sonunda Kopenhag penaltı kazandı. Wind kendisinin ve takımı adına 2. golü penaltıdan attı: 2-0.

Haberin Devamı

İşimizi güçleştirdi

Okan Buruk golün ardından Mehmet Topal ve Mahmut’u oyundan alıp daha ofansif hamleyi tercih etti. Elia ve Aleksic’i alan Buruk atacağı bir golün turu getireceğini düşünerek risk aldı. 61’de Falk ile gelen Kopenhag golü gardımızı düşürdü. Aslında orta alandaki zafiyetin eseri diyebiliriz bu gol için. Mahmut ve Topal ’ın çıkmasıyla boşalan savunma anlayışı bence bu golü getiren faktördü. 2-0 ’dan sonra Başakşehir’in 4’lü savunması ve 6 ’lı hücum hattı vardı. Zaman zaman saha içinde 2-6-2’yı denedik ama gol atmayı düşünürken skorun 3-0’a gelmesi işimizi güçleştirdi.

Haberin Devamı

ManU’yu düşündük!

Bence ülke olarak günlerdir sadece Manchester United’ı konuştuk Kopenhag’ı hiç kaale almadık. Oysa elimizde sadece 1-0’lık galibiyet vardı ve rövanşı deplasmanda oynayacaktık. Sanırım bu söylediklerim artı şampiyonluğun getirdiği zafer sarhoşluğu ve özgüven fazlalığı bize böyle bir gece yaşattı. Dün gece daha çok isteyen daha iyi oynayan hakeden kazandı ve turu geçti.

YORUM YAZ