MENÜ

Başakşehir takipte

Abone Ol Google News

Hani derler ya, ‘düşenin dostu olmaz’... Resmen bu sözü doğrular nitelikte başladı maç. Kayserispor zor günler geçiren bir takım, her puan ilk yarı biterken çok önemli. Başakşehir karşısında evinde de olsa işinin zor olduğunun farkında. Ama öyle iki gol yediler ki; üst üste şanssızlık. Futbolda, ‘top sizi sevecek’ deriz. Başakşehir’in iki golünde de top Kayserisporlu oyunculara çarparak ağlarla buluştu. Okan Buruk 4-2-4 düzeninde bir 11 sahaya sürmüştü. Orta alan Mahmut ile İrfan Can ikilisine emanet, forvette ise Crivelli ve Demba Ba’yı gördük. 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen orta alanda dengeyi kuran Kayserispor etkili hücumlar yaptı.

Haberin Devamı

Burada tabii ki erken gollerle öne geçen Başakşehir’in rehaveti de etken oldu. Nitekim Kravets’in kafa golü farkı bire indirince Kayseri tribünlerinde coşku arttı. Yine ilk yarı biterken Başakşehir oyuna ağırlığını koydu ama Lung kalesinde devleşti.

Son söz Aleksic’ten

Kayserispor ikinci yarıya bir beraberlik umuduyla başlamıştı. Ancak 47’de yine Demba Ba’nın, Visca’nın ortasında bekletmeden vuruşu aynı 2 goldeki gibi Mert Kula’ya çarpıp Başakşehir’i 3-1 öne geçirdi. Bülent Uygun elindeki dar kadroyla hamleler yaptı, pozisyon bulsa da aradığı golleri bulamadı. Kayserispor için söylenecek tek söz; yediğiniz 3 golde savunmanıza çarpıp giriyorsa mağlubiyet kaçınılmaz. Başakşehir ise dalgalı bir futbol sergiledi ama kazanması gereken bir maçı kayıpsiz geçmeyi başardı. Aleksic’in uzatmadaki golü de zaferi perçinledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ