MENÜ

Aslan oynamazsa Rize can yakar!

Abone Ol Google News

Son iki sezonda Rize deplasmanları Galatasaray adına can sıkıcıydı. Skor olarak kazandı kaybetti ama en önemlisi çok önemli isimler ağır sakatlıklar yaşadı. İlkinde Emre Akbaba sonrasında Muslera ayak kırılması yaşadılar. Açıkçası unutmak isteseniz de başta Fatih Terim olmak üzere futbolcuların kafasında bu travmanın izleri silinmez. Bu durum maç öncesi psikolojik durumu gösteriyor. Maça gelince; Galatasaray, Kayserispor ile içeride oynadığı ve istatistikleri alt üst ettiği maçta 1-1 berabere kalırken tek gol penaltıdan geldi. 53 kere rakip ceza alanında topla buluşan bir takımın tek golünün penaltıdan gelmesi düşündürücü. Üstelik Rizespor, Kayserispor’a göre çok formda ve güçlü bir ekip.

Haberin Devamı

Yine de etkili silahlar var

Galatasaray’ın önemli isimleri bu maçta da yer almayacak. Arda, Belhanda, Okan ve Falcao, Rize maçı kadrosunda bulunmazken, Saracchi, Omar ile Babel'in olmayışı da takımı olumsuz etkileyecek. Bunları niye yazıyorum, şu anda Galatasaray’da bir futbolcunun bile olup olmaması önemli. Ama bütün bu olumsuz gözüken tabloya rağmen Galatasaray, maçın kaderini çizecek silahlara sahip. Özellikle Feghouli, Emre Akbaba ve Emre Kılınç gibi yaratıcı ve skora direkt etki yapacak isimlerin Rize deplasmanında göstereceği performans Galatasaray’ın kaderini belirler. Tabii ki bu oyuncuların artısı, Diagne’nin de gol yollarındaki etkinliğini belirler.

Haberin Devamı

Skoda havadan çok zorlayacak

Rizespor cephesinde ise moraller yerinde. Karadeniz ekibi bu maça tam kadro hazır. Son 4 maçta 10 puan toplayan Tomas’ın ekibinde Kovid’den yeni çıkan Remy’nin tam hazır olmamasını eksiklik olarak söyleyebiliriz. Fransız golcü milli maç arasına girmeden evvel formunu yakalamıştı, ama hastalık performansına ister istemez sekte vurdu. Diğer yandan Rizespor mücadele gücü yüksek, kanatları iyi kullanan bir takım. Özellikle yan ortalarda Skoda’nın hava hakimiyeti Galatasaray savunmasını oldukça zorlayacaktır. Dönen toplara iyi şutlar çıkartabilen oyunculara sahip Karadeniz ekibinin bir özelliği de serbest vuruşları iyi kullanan Boldrin gibi önemli oyunculara sahip olması.

Kritik viraj, zorlu bir maç

Açıkçası Galatasaray'ın, Rize deplasmanında kazanması için tempoyu yükseltmesi ve çabuk, dikine bir oyun sergilemesi gerekir. Çünkü Rizespor’a karşı oyununuzu kabul ettiremezseniz, kadro olarak baskıyı seven yapısıyla canınızı yakar. Özetle, Galatasaray kritik bir virajda ve zor bir 90 dakikaya çıkacak... Göze hoş gelen pas futbolu değil, mücadele ve skora dönük futbol daha gerçekçi olur.

YORUM YAZ