MENÜ

Aslan hücumu değil savunmayı çözmeli!

Abone Ol Google News

Kasımpaşa maçı öncesi yorum yaparken, Fenerbahçe derbisini değil de Alanyaspor maçını baz almalıyız. Çünkü Fuat Çapa da muhtemelen Alanyaspor’un yaptığını yaptırmaya çalışacak. Yani savunmanın hücum yediği zamanki kırılganlığını değerlendirmeye çalışacaktır. Galatasaray’ın aksayan yönlerine baktığımızda, bir kere yeni transfer Yedlin savunmanın sağında defansif anlamda göz doldurmadı. Amerikalı böyle oynayacaksa mutlaka kademesi sağlanmalı. Keza sol bekte Emre Taşdemir ne savunmada ne de hücumda yoktu. İki bekin bu kadar açık verdiği bir 90 dakikada bir de bunlara iki stoperin kötü performansı eklenince kalesinde Muslera’ya rağmen 3 gol gören bir Galasataray izledik.

Haberin Devamı

Linnes solda düşünülebilir

Tabii ki savunmanın bu kadar kötü olmasında orta alanın etkisizliği de büyük etkendi. Şimdi Kasımpaşa gibi geçiş futbolunu iyi oynayan, kanatları kullanmayı seven bir rakip karşısında Galatasaray, Alanya maçından ders çıkarmış olarak oynamalı. Özellikle Linnes gibi önce savunma diyen bir oyuncunun sol kanatta önceliği olmalı. Babel ve Onyekuru’nun savunmaya yardımları sınırlı olduğuna göre birinden birini ilk 11'de feda eder diye düşünüyorum Fatih Terim’in. Belki eleştirilse de ilk 11'de Ömer Bayram sürprizi olabilir. Açıkçası gelecek haftaki Alanya deplasmanını düşünerek dinlendireceği isimler olabilir hocanın.

Haberin Devamı

Mısırlı damgasını vuracaktır

Orta alanda Taylan, Belhanda ve Emre Kılınç’tan vazgeçmez ama ileride ilk 11‘de Kerem Aktürkoğlu şans almalı bana göre. Tabii ki hücumda Mostafa Mohamed Galatasaray’ın en büyük şansı. Mısırlı forvet her poziyonda gol atabilme yeteneğiyle bu maça da damgasını vurur diye tahmin ediyorum. Kısa süre alsa da Gedson Fernandes faktörü Terim’in bir başka kozu. Orta alanda yaratıcı, bitirici ve skorer özelliğiyle eğer hazırsa takıma büyük güç katar.

Puan kaybına tahammülü yok

Açıkçası eksiler var ama artıları da var Galatasaray‘ın. Savunmayı iyi yaparsa hücumda sorunu gözükmeyen Galatasaray 3 puana ulaşmakta zorlanmaz. İlk maçta kaybederken sahanın yıldızı Kasımapaşa’dan Yusuf Erdoğan’dı. Ancak yıldız ismin kart cezalısı olması da Kasımpaşa adına kayıp, Galatasaray için bir avantaj demek mümkün. Özetlersek; derbiyi kazanmış, kupada havlu atmış, tek kulvarda şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray‘ın, Alanya deplasmanı öncesi puan kaybına tahammülü yok...

YORUM YAZ