MENÜ

Alanyaspor hayata döndü

Abone Ol Google News

Alanyaspor Ersun Yanal ile çıktığı ilk maçta ev sahibi takımın oyun formatını merak ediyordum. İlk yarı itibarıyla deyim yerindeyse çok yavan sıkıcı bir maç izledik.

Haberin Devamı

İki takım da kontrollü risk almadan oynayınca gol beklentisi çok düşük bir 45 dakikaydı. Sadece kanatlardan çıkışlarla atak girişimleri ev sahibi adına çok yetersizdi. Başakşehir ise rakibine göre çok daha güçlü tecrübeli bir kadro olmasına rağmen hücumda çok kısırdı. İlk yarıda akılda kalan Ahmet Hasan’ın direkten dönen dokunuşu ve Başakşehir’den Okaka’nın negatif istatistikleriydi.

İkinci yarı golle başladı. Alanyaspor’un ilk etkili atağında Efecan’ın sert şutunu Volkan çeldi Efkan önüne gelen topu Başakşehir ağlarına yolladı: 1-0. Yenik duruma düştükten sonra Emre Belezoğlu oyuncu değişikliğine gidip, 3 ismi alıp, 3 yeni ismi sahaya sürdü.

Neredeyse pozisyon vermediler

Özellikle Serdar ve Okaka’nın yerine Aleksiç ile Figierado tercihleri doğru ve yerindeydi. 70'te orta alanda Leroy Fer’in orta alanda gereksiz yaptığı sert faul ile kırmızı görmesi dengeleri değiştirdi. Başakşehir baskılı bir oyun sergiledi ancak Alanyaspor ceza alanına girmekte zorlandığını gördük.

Haberin Devamı

Dün gece evinde Alanyaspor Ersun Yanal’ın yönetiminde daha az hata yapan bir ekip görünümünde Başakşehir’e nerdeyse gol pozisyonu vermeden kazanmayı başardı. Konuk ekip bulduğu az sayıda gollük pozisyonda kaleci Runarsson'u geçemedi.

YORUM YAZ