MENÜ

Alanya için tarihi maç!

Abone Ol Google News

Aytemiz Alanyaspor bugün deplasmanda Norveç’in Rosenborg takımıyla karşılaşacak. Trondheim kentindeki Lerkendal Stadı’nda oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak. Temsilcimiz tek maçı kazanırsa Slovenya’nın Mura takımıyla, Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak.

Haberin Devamı

Alanyaspor, Avrupa kupalarına yeni çıkan ekibimiz olarak zorlu bir rakiple mücadele edecek. İskandinav ülkeleriyle yaptığımız maçlarda genelde fizik üstünlük sıkıntısı çekeriz. Aslında Avrupa’da üst düzey başarıları olmasa da Türk takımlarına karşı zaman zaman üstünlük kurdukları bir gerçek. Alanyaspor geçen sezonun kupa finalisti ve ligi de iyi bir yerde bitirmiş bir ekip olarak kolay lokma olmayacaktır. Norveç futbolunu çok yakından tanımasak da, Norveç dışında oynayan ünlü isimleri biliyoruz. Hepsinin de ortak özelliği boy ortalamalarının yüksek olması ve dayanıkları. İşte tempo ve disiplinin ön planda olacağı böyle bir rakip karşısında Alanyaspor’un da önemli artıları var. Bir kere kollektif futbolu iyi oynayan, teknik kapasitesi yüksek ve rakip kaleye rahat gidebilen bir takım Alanya.

Haberin Devamı

Şifre: Dirençli oyun

Ayrıca hareket halinde ve duran topları iyi kullanan önemli silahlara sahibiz. Eğer dirençli bir futbol ortaya koyarsak erken demoralize olmazsak Rosenborg maçından güzel bir sonuçla dönmemiz sürpriz olmaz. Şunu unutmayalım; rakip maçın hemen başında baskı ve tempo yapıp bizi hataya zorlayarak golü bulmak isteyecektir. Bu bölümde panik yapmazsak, ilerleyen dakikalar bizim lehimize işler. Yeter ki soğukkanlı olalım.

YORUM YAZ