MENÜ

4 puan VAR'da gitti

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Başakşehir karşısında ne üzüldü ne de sevindi. Aslında Bordo-Mavili ekibin hedefi mutlak kazanmaktı. Tabii ki taraftarın tribünlerde yer almaması önemli bir eksikti. Çünkü 12. adamı yanında görmeye alışmış Trabzonspor, seyircisiz oynamaya alışmış rakibi karşısında 2 puanı kaybeden taraftı. Aslında daha iyi oynayan, isteyen Trabzonspor niye kazanamadı sorusunun cevabına gelince; Karadeniz ekibinin en önemli silahı Sörloth’un çok koşmasına çok çalışmasına rağmen gol yollarındaki etkisizliği buna sebep oldu. Norveçli forvetin uzun süredir takımın skor yükünü taşıyan isim olarak yorulduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Hakemler uykuda

Hal böyle olunca bu defa bu rolü Nwakaeme üstlendi. Nijeryalı biraz da tek kanat oynayan Trabzonspor’da inisiyatif koyan oyuncuydu. Ekuban diğer kanatta hücumdan çok rakibin güçlü sağ kanadını tutmak zorunda kaldı. Hoş Nwakaeme‘ye ceza alanı içinde Skrtel tarafından yapılan hareket net penaltıydı ama ne maçın hakemi ne de VAR’daki hakemin görmemesi ister istemez polemikleri de köpürttü. Pozisyonu açıklamaya, irdelemeye pek gerek yok. Bariz bir penaltı, müdahale çok net.

Haberin Devamı

VAR nasıl uyarmaz!

Hakemin gözünden kaçtı diyelim, VAR nasıl uyarmaz. Anlamak zor. Video hakem uygulaması aslında tam da bu tip pozisyonlar için var. Trabzonspor sadece bu maçta değil, 1-1 biten Gaziantep mücadelesinde de VAR’da kaybetti. 90+3’te Nwakaeme’nin attığı gol VAR’da iptal edildi. Gerekçesi, pozsiyon başlangıcında Abdülkadir Ömür’ün faul yapması... Kimileri tartışabilir ancak pozisyon pek de faul gibi değil. En azından VAR müdahalesi gerektirmeyen gri bir pozisyon. Dolayısıyla son 1 haftada 3 maçlık yoğun lig fikstürüne çıkan Trabzonspor, 4 puanı VAR’da kaybetti diyebiliriz. Yanlış kararlar verilmese belki de şu anda Bordo-Mavililer zirvede 5 puanlık fark açmış olacaktı.

Normale dön Başkan

Başakşehir maçının önüne geçen penaltı pozisyonu sonrası Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun beyanatlarına değinmekte fayda var. Evet başkan, kulübün, camianın haklarını savunacak birinci isim. Ama sezon başından beri örnek başkan olarak takdir ettiğimiz Ağaoğlu’nun yüzüne taktığı maskeyi yalanlarcasına yaptığı konuşmayı biraz yadırgadım. Oysa başkana, şimdiye kadarki çizgisine uygun bir açıklama daha yakışırdı. Sanırım kendisi de bu söylemden rahatsız olmuştur. Üstelik ‘lig şimdi tescillensin’ sözü sosyal medyanın arayıp da bulamadığı bir cümleydi. Aslında bu cümleye önü ve arkasıyla bakıldığında maksadın ne olduğunu anlayabiliyorum. Ama ben yine de sevgili başkanın şampiyonluğun en büyük adayı Trabzon’un başkanı gibi sezon başından bugüne kadarki tavrında olmasını isterim...

YORUM YAZ