MENÜ

Mecburen!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Gaziantepspor’la ilk deplasman maçını, bundan tam 11 bin 674 gün önce, 30 Eylül 1979 tarihinde oynamış. Cemil Turan, Ali Kemal, Şevki ve Raşit’in ilk onbirde yer almadığı bu karşılaşmayı
1-0 kaybetmiş rakip sahada.
Ne çabuk geçiyor günler! 77. gün; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı 77 gündür özgürlüğünden yoksun durumda...
UEFA’dan, TFF’ye, medyadan, ebedi dostlara kadar, dört bir yandan saldırıya ve haksızlığa uğradığını düşünen Fenerbahçeliler, tarihlerinin en zor günlerini yaşıyorlar, işgal kuvvetlerinin zulmünden bu yana.
Yine de, Sarı-Lacivert Çubuklular’ın peşindeler ama. İstanbul’dan uğurluyor, Gaziantep’te karşılıyorlar gönül verdiklerini.
“34’te, 34” diyenler bile var aralarında. Aslında bu sezonun çok zor geçeceğini, baltalanma, engellenme, teslim alınma çabalarının bitmeyeceğinin farkında olanlar da var. İçlerindeki umutsuzluğu dışarıya vurmadan, dik durmaya, itidalini yitirmemeye çalışan, sevgisiyle öfkesi birbirine karışanlar da var.
Doğrusunu söylemek gerekirse, bu süreci her gün biraz daha kenetlenip, güçlenerek yürütüyor Sarı-Kanarya’ya koşulsuz bağlı taraftarlar.
Tabii ki, bazı konularda ayrışıyorlar. Mesela, bazıları “bu federasyonun takımına futbolcu veriyoruz ve orada sakatlanan çok önemli oyuncularımızdan mahrum kalıyoruz” noktasına olayı taşıyorlar. Bazıları ise, “o takım federasyonun değil ulusundur ve biz o formayı en fazla giyen takımın taraftarıyız” diye, buna karşı çıkıyorlar.
Fenerbahçe Spor Kulübü, tarihinin en zor günlerini yaşarken işgalden bu yana. Mavi-Beyaz formalılar topun peşinde, taraftarlar da onların peşinde koşuyorlar, mecburen!

YORUM YAZ