Kukalı saklambaç (2)
Haberin Devamı ›
Her “Fenerbahçeliyim” diyen bilmelidir ki; bu akşamki maç, kazanılacak olandan dolayı kıymetli değildir. Ebedi dost Beşiktaş’ı beklenilmedik şekilde ligde yenmekle eşdeğer, tadından yenmez bir ezeli rekabet muhasebesidir.
“Biz en çok yendik”, “En son biz yendik” meselesi, ortaya konulan içi boş tenekeden çok daha önemlidir.
Çünkü, ne ‘Kral Kupası’dır bizde organize edilen, ne de ‘Süt Kupası’. Sıradan, heyecansız, birkaç maçlık, şişirilmiş, ‘para puan’larla doldurulmuş safsatanın ta kendisidir.. Ki, herkesin bildiği gibi, son zamanlarda en önemli özelliği, Fenerbahçe’nin 25 yıldır kazanmayı becerememesidir...
Bakın ne demiş, ne güzel dizelemiş Hasan Ali bir gün önce, “O kupayı alsan ne olur, almasan ne olur? Tek kıymet-i harbiyesi senin hasretin olan, cüce bir hedef... Üstelik kulpundan yakaladığında götürecek bir hastane bile yok!”
“Ligle kıyaslanabilir bir yanı var mı?” diye eklemiş, “Yemezler!” diye devam edip, sağlam düdüklemiş. Son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde olabilmenin, bu kupadan çok daha değerli olduğunu betimlemiş. Sonrasında, “Boyalı eşeği; bırakın beygiri, ‘safkan at’ diye yutturma gayretkeşliği küçültücü değil mi?” sorusuyla işi toparlayıp, her zaman yaptığı gibi, taşı gediğine yerleştirmiş.
Fenerbahçe’nin her daim övdüğümüz ve Fenerbahçeliler’in çok çok övünmesi gereken amatör branşları dışında, futbolda bu sezon ‘kukalı saklambaç’ oynadığını vurgulayıp, aslında şampiyonu belirleyebilecek, son haftadaki Trabzonspor karşılaşmasının, bu akşamkinden önemli olduğunun üstüne basa basa, doğru cümlelere devam edip, işi bitirmiş.
Nasıl daha önce eleştirdiysek, aslında mesajını anlamadığımızı düşündüğü, içi dolu bir fikir yazısını; en az o şiddetle yanındayız, içinde bir hava boşluğu bile bulunmayan bu fikirlerinin.
Bu akşamki bir kupa değil, derbi meselesidir sadece. Ezeli ve ebedi unsurları vardır içinde. Dostluk vardır. Eğlence, kızdırma, kızma, dalga geçme, biraz övünme, biraz üzülme ile ilgilidir sadece.. Ve gerçek hayatla asla ilgisi yoktur. Kupa gibi, aslında içi boş bir materyal ile sonlanması ise, tamamen safsatadır.










