MENÜ

Komik olmak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Komik olmak iyidir. İnsanı güldürür, sevilir, istenirsin böylece. Ancak, bir yere kadar tabii...

Mesela, bir futbol maçını yorumluyorsan yazılı veya sözlü medyada, çok özel durumlar dışında, komiklik değildir işin!

Yine mesela, 21 Kasım 2009’daki Beşiktaş-Fenerbahçe maçını da yorumlamış ve o maç sonrası hakemle ilgili tek söz veya satır kullanmamışsan, 19. dakikada Üzülmez’in, Gönül’e yaptığı net penaltıyı nasıl olmuş da atlamışsan, sonrasında da atlamayı becerebilmelisin.

Sazan gibi değil ama, adam gibi! Ya da hiç atlamamalısın...

Onu atlayıp da, rövanş sonrasında neredeyse sadece hakem ile ilgili söz ya da satırlarla zamanını veya yerini doldurursan, gerçekten komik durumu düşersin. Gülerler sadece!

Mesela, “hakemlerden pek söz etmeyi sevmem” ya da “hakemlerle ilgili pek yorum yapmam” diyorsan ve neredeyse tüm yazı veya sözlerin aslında sadece hakemlerle ilgili ise, daha başka bir duruma düşersin!

Hakemsen ve çifte standardın varsa, sonrasında ‘hakem hocası’ veya daha sonrası ‘medya hakemi’ olmuşsan ve hâlaâ çifte standardın varsa, insana komik değil de, bir garip gelirsin.

Sonra, eski defterleri açar, hatta kolayca hatırlar, söyler ya da yazar birileri, “50 metreden topun çizgiyi geçip geçmediğini görebilen hakem” diye, ‘süper hakem’ unvanına erişirsin!

Eğer, çok çok komiksen, “Ernst atıldıktan sonra Beşiktaş maçı kaybetti” de diyebilirsin; bu olay 88. dakikada gerçekleşmiş olsa da!

Komik olmak iyidir. İnsanı güldürür, sevilir, istenirsin böylece. “sakat olduğu iddia edilen Gökhan Gönül” dersen, daha büyük kahkahalara neden olur, “Lugano, Bilica, Emre ve Alex her maç oyundan atılmalı” dersen, iyice kırar geçirirsin adamı...

Fenerbahçe’nin şampiyonluk olasılığının ciddi biçimde artması, üzebilir, büzebilir tabii ki insanı. Hele ki, bir Anti-Fenerbahçeli isen bu son derece doğal.

Ne var ki, şu son maçtan söz edeceksen, öncelikle kafanı iki elinin arasına koyup, Volkan Demirel’in penaltıdan başka hangi ‘Beşiktaş’ın gol pozisyonu’nu kurtardığını düşünmelisin!

Düşün, düşün, yoktur işin! Çünkü başka yok ve bu da traji-komik değil mi; onca Beşiktaş üstünlüğüne rağmen, bir tane bile kurtarışının olmaması Volkan’ın!

Demek ki, pozisyonu bile yokmuş Kara-Kartal’ın...

YORUM YAZ