MENÜ

Komedi dükkanı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önceki gün Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün yaptığı, klasik ‘kutsal ittifak’ açıklamasının en komik yeri şurasıydı, “Öte yandan, tüm bu kasıtlı hareketlere, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün “Dünya Kulübü” olma yolunda diğer kulüpleri geçtiğinin açıkça fark edilmesi, ayrıca bu konuda duyulan haset ve kıskançlığın bariz bir şekilde ortaya çıkması neticesinde başvurulduğu da tarafımızdan memnuniyetle fark edilmektedir.”
Hayırdır! Yoksa Beşiktaş Dünya Jimnastik Şampiyonu falan oldu da biz mi haber atladık!
Diğeri de şu, “..bir takımı şampiyon yapmak için bariz bir şekilde göreve soyundukları, spor kamuoyunun gözü önünde bir takım oyunların sergilendiği açıkça görülmektedir”
Hani şu, 28 yıldır Türkiye Kupası’nı kazanamayan, son dört sezonda iki kez, son haftada şampiyonluk kaybeden Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Şubesi Profesyonel Takımı’ndan söz ediyorlar herhalde!
Bunlar, Türkiye’de bir sezon “kupa sizin, lig bizim” bir başka sezon “lig sizin, kupa bizim” şeklinde duruş ortaya koyanlar. Bunlar 1959’dan, yani lig kurulmadan önce kazandıklarından yıldız hakkı kazananlar! Bunlar kimi zaman son maçta şampiyonu, kimi zaman küme düşeni belirleyip gündeme oturanlar! Biliyorsunuz işte, ‘temizlig’ci bunlar!
Sadri Şener ve Trabzonspor kanadı ise, bambaşka bir hadise. İşte Şenol Güneş’in ligin ikinci devresinden bu yana gözlemlenen değişimi! Kendi içine bile sindiremediği dengesiz, sinirli, agresif hali!
Sadri Şener zaten en komikleri! Bunu Volkan Babacan için sarf ettiği sözler sorulduğunda “o şakaydı” diyerek kendisi de itiraf etmişti. Türkiye’nin en şakacı başkanıdır kendisi! Şimdi de, Aziz Yıldırım ile ilgili şakalar yapıyor! Bir süre sonra bunu da açıklar bizzat kendisi!
Geçen sezon 3 atarak kupayı kazandıkları, son maçta berabere kalarak Bursaspor’u şampiyon yaptıkları ve övgü dolu sözler kullandıkları Fenerbahçe Spor Kulübü ve Aziz Yıldırım şimdiki şaka malzemesi!
Bu kadar komiklik ve şakacı anlayıştan sonra biraz da gerçeklerden söz etmeli. Öncelikle Fenerbahçeliler bilmeli ki, bu sezon da şampiyon olamayacak gönül verdikleri.
Bu apaçık, el ele, gönül gönüle, ittifakla şimdiden belli.
Bu nedenle hiç heveslenmesinler. Onlar yine kulüplerini tüm branşlarda desteklemeye, Fenerium’lardan alış-veriş etmeye, Fenercell kullanmaya, Fenerbahçe su içmeye, Radyo Fenerbahçe dinleyip, FBTV seyretmeye devam etsinler. Kupa ya da şampiyonlukla ölçülemez nasılsa büyüklükleri.
Ayrıca, hangi ittifaklarla hangi branşlarda engellenirse engellensinler ve kim aksini iddia ederse etsin, zaten her branşta, her anlamda uzak ara öndeler. Tartışılamaz ‘Tek Büyük’lükleri...

YORUM YAZ