MENÜ

Kıssadan hisse!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bekir’in 45+1’deki bariz sarı kartına süratle kırmızı çıkartan Mete Kalkavan, 2012- 2013 sezonunda Fenerbahçe’nin Kadıköy’de Antalyaspor’a, İnönü’de Beşiktaş’a karşı kaybettiği maçları yöneten hakem. Yanlış anlaşılmasın sakın, art niyetli değil, kapasitesi bu kadar. Sanki biraz da Çubuklular’a bir antipatisi var! Ha, bir sonraki lig haftasında Fenerbahçe’nin Toki Türk Telekom Arena’da maçı var!
Konyaspor’un gücü belli, Fenerbahçe’nin de hali ortada; bir de böyle bir hakem olunca, tam passolig’e yakışır bir maç oldu ilk yarıda. Yani, aslında seyretmeye gerek olmayan, tribünlerin boş kalmasının yadırganmaması gereken, uyduruk, sıkıcı, bazen de sinir bozucu bir maç. İkinci yarı ise başka bir maç, bambaşka bir Fenerbahçe...

“Nerede geçen sezonki Caner ve Gökhan’ın ileri çıkışları, o kanat atakları?” diyenlerin, susmasını gerektirecek kıvamda Sarı-Lacivertliler. Gol bile atmış olsa, Sow’dan eser yok sadece. Tempo da var, heyecan da var sahada. Sanki İsmail Kartal’dan çok Mete Kalkavan’ın gazıyla saldıran Fenerbahçe sayesinde. Caner iki gol pası verdi ancak, en son 25 Ağustos’ta maç yapıp formsuz diye milli takıma alınmayan, o tarihten sonra hiç oynamamasına rağmen tekrar kadroya çağırılan Volkan, Gökhan, Alper ve Mehmet Topal ile Konyaspor’dan Torje, sahanın en iyileri listesinde. Kıssadan hisse; hiç normal değil tabii, ancak hakemi de yeneceksin gerektiğinde!

Özgüven


Ferdi Tayfur’un en bilinen şarkılarındandır, “Merak etme sen”. Adı öyle, ancak başlangıcı da şöyle, “Bakışların bana biraz cesaret versin”. Sanki, şarkının adı İsmail Kartal’a, ilk satırı Fenerbahçe’ye gönül
verenlere ait. En çok konuşulan ve endişe uyandıran bir konu, Kartal’ın yüz mimikleri ve bakışları.

İlke


Fenerbahçe’nin bir kuruşunu bile boşa harcamayacağını defalarca söyleyen Aziz Yıldırım, futbol takımına sadece tek transfer yaparak bunu kanıtladı. Devletin, elinden almaya çalıştığı Fenerbahçe Koleji’nin arsasına ise, hafta içinde tereddütsüz 70 milyon saydı. Bu, Türk spor tarihinin en önemli, örnek ve ibretlik olayıydı.

Düşenin dostu olmaz


34 yaşındaki Dirk Kuyt, hafta içinde Hollanda Milli Takımı’nı bıraktığını açıkladı. Enerji deposu, dürüst, tekmeye kafa sokmasıyla bilinen, saygıdeğer profesyonel. 29 yaşındaki Burak Yılmaz ise Türkiye Milli Takımı oyuncusu. İkisinin de maçı vardı dün akşam. Burak’ın kaç kez yere düştüğünü saymayı karşılaşmanın ilk yarısında bıraktım. Kuyt ise, sahanın her yerine ayak basıp, 4 kez yere düştü sadece.

YORUM YAZ