MENÜ

Güiza iyi çocuk!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Güiza iyi çocuk; yüzünden, gözünden belli. İyi de sporcu, hem kondisyonu hem beyefendiliği yerinde. Allah’ı var, oraya, buraya koşturup duruyor, formayı giyince. Tabii iş değişiyor, Fenerbahçe’deki randımanı dikkate alınıp “İyi bir golcü mü?” deyince. Bırakın ‘iyi bir golcü’ sıfatını ‘iyi bir forvet’ mi sizce? Topu rakip sahada ve özellikle tehlikeli bölgelerde tutabilmek değil mi, en önemli görevlerinden biri günümüz futbolunda forvetlerin! Peki, bu iyi çocuk, hangi oyunda topu rakip sahada ve tehlikeli bölgelerde gereğince tutabildi ya da ne zaman tutacak yeterince? Balık kavağa çıkınca mı! Biz mi anlamıyoruz bu işten, eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımız, paylaştıklarımız, konuştuklarımız da mı? Yoksa, Güiza şaka mı!
***
Gerçekten müthiş bir penaltıydı Carlos’un Cangele’ye yaptığı! Ne güçlüymüş sağ elinin parmakları! Gerçi hareket dışarıda başlamıştı ve tutmasına rağmen düşüremedi bile ama, harbi penaltıydı! Daha böyle onlarca penaltı göreceğiz ligimizde! Görmezsek ya biz adam değiliz ya da böyle penaltı vermeyenler! Çok haklı, bu dokunuşa “penaltı” diyenler! Hep verilir bu tip pozisyonlara penaltı zaten! Böylece arayı açıp gidemez bir takım ve reytingler, tirajlar düşmez ilgisizlikten! Alkışlar, tabii ki futbolumuzu yönetenlere! Ayrıca Erman Hoca’yı da kutlarız, yorumunu izledik yayıncı kuruluşta yine!
***
Erman Hoca’dan söz etmişken geçen haftadan bir borcumuz vardı kendisine. Maraton programının sonuna doğru sabahın ilk saatlerinde kurduğu, “Benim rektörümün, öğretim üyemin, eski generalimin başını bastırıp arabaya sokacaksın, sonra eşkiyayı törenle karşılayacaksın: Hadi Lan!” cümlesiyle tercüman olmuştu hislerimize. Ağzına sağlık Erman Toroğlu, bak bu yorumun doğru. Bizden de bir “Hadi lan!” böylelerine.
***
Diyarbakırspor, Galatasaray karşılaşmasına ya çıkmayacakmış ya da PAF takımıyla çıkacakmış. Böyle bir tepki koymalarının başlıca nedeni ise, hakemlerin önlerini kesme çabalarıymış! Diğeri ise, tribünlerin aleyhte tezahüratları. Mesela, “Kahrolsun PKK” diye bağırmak, ırkçı yaklaşımmış. Peki “Diyarbakırspor kürt milletinin takımı” demek nasıl bir yaklaşım ya da sahaya 14 metrelik Türk bayrağı ile çıkma sevdası neden! Bu işte bir terslik yok mu Sayın Çetin Sümer!

YORUM YAZ