MENÜ

Fenerbahçeli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir düşün, hiç doğru olur mu, benim Mehmet’e, Erman’a, Serhat’a, Turgay’a, Rasim’e, İbrahim’e ve sinsilesine elimi uzatmam! Ne işim olur onlar ve gibileriyle!
Sen de uzatma! Akıllı ol, iyi ol, insan ol, ama saf olma!
Carlos’a ne yaptığını hatırlıyor musun o elini uzattığının! Geçen sezon Kadıköy’de neler yaptığını hatırlıyor musun onun ve elemanlarının! Peki, iki hafta sonra bir başka deplasmanda neler yaptıklarını hatırlıyor musun!
Hatırlaman, daha doğrusu hiç unutmaman gerekir. İnsan olana, insan gibi muamele edilir.
Gençsin, sporcusun, temiz bir insansın belli. Ancak dikkat et, iyi olacağım derken, saf olma!
***
Geçen hafta Ajax-Lyon Şampiyonlar Ligi maçında, Fenerbahçeli Mustafa Oduncu bir pankart açtı “Fenerbahçe Burada” diye. Öğlen stat yetkililerinden izin almış. Pankartı asmış. Sonra, uefa yetkilileri gelip “kaldır bunu, yoksa dışarı atarız” demişler. O da, makinesini onlara verip, “çekin, bir hatıra olsun” demiş. Kendisinin ve pankartın fotoğrafını uefa’ya çektirmiş! Ertesi gün Fanatik’te yayımlandı 1. sayfadan. Helal olsun. Rövanşın ilk ayağını aldı, bir gerçek Fenerbahçeli...
***
Federasyon, “kadınlar ve çocukların bilet parası bizden” açıklaması yaptı! “Bedavacı” yaptı yani onları! Çok tepki var bu konuda bize ulaşan. “ikinci sınıf mıyız biz” diye! Doğru ya, ikinci sınıf insan ve yurttaş mı kadınlar ve geleceğimiz olan çocuklar! Neden bedava!
Tabii bir de Fenerbahçe taraftarı olan kadınların tepkisi vardı, “Lütfen yönetime bildirin, bizim kombine kart paralarımızı da talep etsinler” diye. Dedik ki: Edeceklerdir herhalde!
Son olarak da, “seyircisiz maçlara kadınlar ve çocuklar girebilecek” buyurdu tff! Yani, yine aynı muamele! Kadere bakın ki, ilk denk gelen takım Fenerbahçe! Tribünlerinde en çok kadın ve çocuk bulunan takım bu ülkede. Bir kez daha, tarihe geçme fırsatı doğdu Sarı-Lacivert’e gönül verenlere.
Düşünsenize, dünya tarihinde ilk kez, bir futbol maçında statta 20 bin kadın! İlklerin ve rekorların kulübüne, bu çok yakışır! Kombine bilet ve loca sahibi erkekler; haydi eşlerinizi, sevgililerinizi, dostlarınızı, arkadaşlarınızı davet edin yarın akşam Kadıköy’e.
Hatta, siz getirin ve sonrasında kaldırımda bekleyin maç bitene kadar. Deneyin bakalım dışarıdan duyurabilecek misiniz sesinizi içeridekilere, karşılıklı tezahürat yaparken...
Not: Haremlik-Selamlık meselesi ayrı bir konu!

YORUM YAZ