MENÜ

Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar

Abone Ol Google News

Yazarımız Serkan Akcan, FIFA'nın hayata geçirmek istediği 4 yeni kuralı değerlendirdi:

Haberin Devamı

1- Oyun süresi 30'ar dakikadan 2 devre olacak. Basketboldaki gibi her kesintide süre duracak.

FIFA’nın değiştirmesi en zor ve en sorun yaratacak kuralı bu. Basketbol örneği üzerinden yürüyen bir istek bu. Fakat bir futbol maçı için televizyonun karşısına geçen izleyici ya da stada giden taraftar maksimum 120 dakika içerisinde biteceğini biliyor. Bazı basketbol maçlarının 3 saatleri aştığı unutulmasın. Yayıncı ve izleyici açısından değişmesi zor bir kural bu.

2- Sınırsız değişiklik hakkı

Bu büyüklerin küçükleri yemesini kolaylaştıracak bir değişiklik. Zenginin daha zengin fakirin daha fakirleşeceği bir düzene götürebilir futbolu. Ayrıca taktiksel açıdan büyük zorlukları da beraberinde getirecek. Zira basketbol 5 kişiyle, futbol 11 kişiyle oynandığından sayısız oyun kombinasyonu anlamına gelir.

3- Taçları korner gibi ayakla kullanmak

Futbol ayak oyunudur ve kaleci dışında bir futbolcunun eliyle oynaması oyunun ruhuna en başından beri aykırıydı. Ayrıca fazladan duran top organizasyonu anlamına gelir ki bu hücum setlerinde duran top gollerinin sayısını artıracaktır.

Haberin Devamı

4- Sarı kart gören oyuncu 5 dakika kenarda bekleyecek

Temelinde faydalı ama art niyetli hakeme denk geldiğinizde canınızı yakacak bir değişiklik. Kırmızı kartın oyundan atılma olarak cezalandırıldığı bir oyunda sarı kartın 5 dakika oynamama cezası getirmesi mantıklı ama uygulanabilirliği kolay değil. Bu kuraldan dolayı özellikle bizim gibi tartışmayı sevip organizasyona güven duymayan futbol ülkelerinde yer yerinden oynayabilir.

YORUM YAZ