MENÜ

Zanka nefes olur ama...

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin ligin başlamasına bir hafta kalmışken Sivas karşısındaki savunma zaafları şaşkınlık verecek kadar büyüktü. Bu yüzden Zanka transferi Fenerbahçe savunması için ‘nefes’ kadar önemli. Danimarkalı stoper; güçlü, sert ve iyi bir savunmacı. Hazırlık sürecinde Ersun Yanal’ın başı stoperden yana çok ağrıdı. Zanka, Fenerbahçe’de sertliği artırır, pozisyon hatalarına kısmen çözüm üretebilir. Fakat yanına Kjaer gelirse, Zanka’dan alınacak verim iki katına çıkabilir.

Haberin Devamı

Israrcı olunmalı

Emre Belözoğlu’nun döneminin en iyi orta sahası olarak anılacağına şüphe yok. Fakat bu sezon 40’ına basacağı gözlerden kaçırılıyor. O da bunun farkında ve sanırım Luis Gustavo transferi en çok Emre’nin işine yarayacak. Fransa Ligi başladı, ilk hafta Reims’e 2-0 yenildikleri maçta karşı Gustavo 90 dakika Marsilya forması giydi. Transferde hiç bir zaman ‘asla’ dememek gerek. Gerçek şu ki; Fenerbahçe’nin hala Gustavo tarzı bir merkez oyuncusuna ihtiyacı var.

Dirar’dan çıkmaz

Dirar’dan sol bek olur mu? Fenerbahçe Ümit Özat’tan bu yana sağ ayaklı bir sol bek kullanmadı. Sağ ayaklı sol bekin savunmada rakibin içeri kat edişlerini azaltıp, çizgiye sürmek gibi bazı avantajları olabiliyor. Fakat savunmadaki bu kazanım için hücumu feda etmeye değer mi? Faslı forvet, Monaco’da sağ önde, merkezde, dönem dönem sağ bekte oynamış güçlü bir sağ koridor oyuncusu. Cebrail’in Sivas maçında rakip sahadaki yanlış pas kontrolünden yenen 2. golün ardından sol beke Dirar girmişti. Fakat ne Sivas’ta ne Audi Cup’ta Dirar’ı sol bek performansı yeterliydi. Sanırım Fenerbahçe için sol bek transferi en az stoper kadar öncelik.

Haberin Devamı
YORUM YAZ