MENÜ

Yüksek tempo, bol hata

Abone Ol Google News

Beşiktaş ile Başakşehir arasında dün gece Dolmabahçe’de oynanan karşılaşma bu sezonun en tempolu maçlarından biriydi. Beşiktaş, Başakşehir’e karşı maça beklenenden daha iyi başladı, Kenan ile Can biraz daha becerikli olsa ilk 20 dakikada 2 farklı öne geçmesi işten bile değildi. Önder Karaveli’nin Batshuayi’yi yedek kulübesine çekip Güven’i sahaya sürmesi son derece doğru ve adaletli bir tercihti. Güven Beşiktaş hücum setlerine büyük bir hareket getirdi, pozisyon üretti, ekmeğini taştan çıkardı ve bulduğunu da attı. Ne var ki, Beşiktaş iki tane büyük savunma hatasıyla gol yiyerek ‘savunma nasıl yapılmaz’ı uygulamalı gösterdi.

Haberin Devamı

Eleştiriye açık

İlk golde Serdar Saatçi’nin topu uzaklaştırırken Trezeguet’e asist yapması, Welinton sakatlanıp çıkarken Önder Karaveli’nin Necip’i oyuna almak yerine biraz daha ısınmasını istemesi Başakşehir’i tabelada öne taşıdı. Elbette iki golde de Rosier’in duruş hataları ve ofsaytı bozan adam oluşu Fransız sağ bek adına gecenin bahtsızlığıydı. Önder hocanın Necip’i oyuna sokamaması eleştiriye çok açık bir konu elbette. Fakat ikinci yarı oyunu doğru kurgulayıp takımının topa nitelikli sahip olmasını sağlayarak Başakşehir’e tek bir şut attırmadan tüm inisiyatifi alan da Önder Karaveli’ydi. Dün gecenin dikkat çeken bazı performansları vardı. Alex Teixeira kendi standartlarının üzerinde oynarken, Kenan Karaman Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı.

Haberin Devamı

Çözüm üretemedi

Başakşehir Teknik Direktörü Erme Belözoğlu ise ikinci yarı topun hakimiyetini kaybeden takımına çözüm üretemedi, Pizzi’yi oyuna almak için 85’e kadar bekleyerek Beşiktaş’ı izledi. MHK’nin 8 Mart Dünya Kadınlar günü gerekçesiyle dün oynanan 3 Süper Lig maçına 4. Hakem olarak kadın hakemlerimizi ataması şık bir hareketti. Ama hemen ekleyeyim hakemin cinsiyeti olmaz, yeteneklisi ve iyisi olur. Lütfen bu 8 Mart ile sınırlı kalmasın kadın hakemlerimizi sahada daha sık görelim.

YORUM YAZ