MENÜ

Yılın en kötüsü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın sorununu iki türlü tarif edebiliriz. Hem oyuncu bazlı bir problem hem saha içindeki yerleşimle ilgili bir kaos. Babel ve Quaresma bu takım için vazgeçilmez unsurlar. Olmadıkları ilk 45 dakika Beşiktaş’ın bu sezon en kötü oynadığı bölüm. Cenk sol kenarda servis oyuncusu olamadığı için hücum çıkışları Pepe’nin uzun paslarına yıkıldı. Beşiktaş’ın top kayıplarını sadece Pepe’nin uzun topları üzerinden okumak olmaz. Negredo ve Lens etkisizliğini de atlamamak gerek.

Lens bile olsan

Aslında Lens’in performansını çıplak gözle bile görmek mümkün. Ama OPTA verilerini işin içine katınca ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Lens ilk yarı 9 isabetli 7 isabetsiz pas ile resmen oyuna giremedi. Şenol Güneş standartlarını yıkacak kadar kötü oynadı Lens ve Negredo. Normalde 60’ı görmeden tabela kaldırtmayan Güneş’in 46. dakikaya Babel ve Q7 ile başlaması gecenin kendi adına en doğru hareketiydi. Elbette Babel’in 48’de kırmızı göreceğini tahmin etmek güç. Fakat Hollandalı’nın Ahmet İlhan’a yaptığı hareket tartışmasız kırmızı kart.

Beşiktaş’ın stoperi olmak

Tosiç çok iyi niyetli, özverili ama Beşiktaş’ın stoperi kavramının içini dolduramıyor. Gençlerbirliği ligin kötü hücum eden takımlarından biri olmasına rağmen orta sahayı geçtiği her pozisyonda Beşiktaş kalesine rahat geldiyse bunda Tosiç’in rakibine uzak kalmasının rolü büyük. Aslında sezon başından beri Beşiktaş’ın savunma düzeni bu yüzden bir türlü oturmuyor. Gençlerbirliği ilk yarım saat dolduğunda 5/3 isabetli şuttan bir gol çıkarırken, Beşiktaş 1/0 şutla bu sezonun en kötü hücum performansına imza attı. Gençlerbirliği bu kadar kolay bir oyun beklemiyordu şüphesiz. Beşiktaş’a karşı topun karşısında o kadar iyi durdu ve hücum geçişlerinde o kadar başarılı oldu ki, galibiyeti kadar hak etti.

YORUM YAZ