Yıldırım sezonu kurtarma derdinde

Haberin Devamı ›
Gazetemizin yazarı Serkan Akcan, Fenerbahçe ile ilgili sorulara yanıt verdi.
1-Aziz Yıldırım’ın, daha önce önem vermediği kupa için dün idmanı ziyaret etmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
Aziz Yıldırım’ın futbola konsantrasyonu bu sezon oldukça düşük. O da keyif almıyor kendi takımından. Ama sahadaki başarısızlığın faturası önce Yıldırım’a yazacağı için en azından elde kalan son kupa ile sezonu kurtarmak niyetinde. Geçen sezon Galatasaray, ligi 6. tamamlamasına rağmen Türkiye Kupası’nı kazandığı için yaz tatilini huzur içinde geçirdi. Fenerbahçe’nin de elinde sadece kupa kaldı ve Yıldırım için bu, tek çıkış kapısı. Tabii Advocaat için de.
2-Kayserispor karşısında Fenerbahçe’nin nasıl bir anlayışla sahada olmasını bekliyorsunuz?
Birkaç hafta önce Advocaat’ın tek plana dayalı oyununa karşı Sergen hocanın Varela-Deniz Türüç- Güray Vural ekseninde şekillenen senaryosu 4-1’lik hezimeti getirmişti. Sezonun ilk yarısını sağ açıkta geçiren Deniz Türüç, Sergen Yalçın’la forvet arkasında harikalar yaratıyor. İlk maçta Varela; Topal ile Souza’yı sağ bekin kademesine sürüklemiş, Deniz de açılan alanları şutla doldurmuştu. Sakatlığı sebebiyle Varela, Rize deplasmanında oynamadı. Fenerbahçe maçında da oynamazsa Lens maçın adamı olabilir. Fenerbahçe kelebek etkisini fazla hisseden bir takım. Şayet iki beki savunmada yıkılmazsa Advocaat için Topal ile Souza’nın birlikte oynaması avantaja dönüşebilir.
3-Sarı-Lacivertliler Advocaat ile ne kadar daha devam etmeli? Yeni sezonda takım nasıl bir teknik direktöre emanet edilmeli?
Advocaat’ın muhafazakar bir teknik direktör olması Fenerbahçe’nin en büyük handikapı. Ligin ilk yarısında eldeki malzeme ile yaptıklarına taraftarlar saygı duyuyordu. Zira patlayan lastiğin yerine takılan stepne ile en fazla 80 km. hızla gidersiniz ve kimse sizden yarışmanızı beklemez. Fakat 2. yarı durum değişti. Yönetim transfer yapamadı, Advocaat da tercihleriyle krizi derinleştirdi. Advocaat, ‘futbolculardan biri bile istemesin, giderim’ dese de, maçlardan sonra oyuncuları suçlayarak takım ile arasında çok derin bir uçurum yarattı. Yönetim istese de futbolcuların onu istemesi zor. Fenerbahçe, futbolcular ile arasında büyük jenerasyon farkı olan hocalarla hiç mutlu olmadı. Finansal durum düşünüldüğünde evlat kontenjanından bir teknik adamın olma ihtimali yüksek görünüyor.