MENÜ

Yiğido lider tanımaz!

Abone Ol Google News

Ligde 11, evinde 13 maçtır bileği bükülmeyen; üst üste 6. galibiyet için Sivas’ı konuk eden lider Başakşehir, şoka uğradı. Hakan Keleş’le İstanbul’da Beşiktaş’ı yıkan Yiğidolar, 8 yıldır deplasmanda yenemediği rakibini Muhammet Demir’in tek golüyle devirdi.

Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısı biterken lider takımın hücum performansı değil savunması konuşuluyorsa ortada bir sorun var demektir. Katılıyorum; bu sezon büyüklerin hepsi sallanıyor, o yüzden Başakşehir çok dominant görünüyor. Sivasspor, Başakşehir’in tüm defolarını ortaya çıkardı.

Abdullah Avcı, bu yenilgiyi bir kayıp değil, kazanç olarak görmeli. Sivasspor da Başakşehir gibi topa sahip olmayı seven bir takım. Fakat karşısında güçlü bir rakip gördüğünde topu bırakıp geçiş oyunuyla sonuç arayan kimliğine bürünebiliyor.

Maçın ilk yarısında Sivas neredeyse ikili mücadele kaybetmeden orta sahada karşıladı Başakşehir’i uzun toplara mecbur bıraktı. Robinho’nun Mahmut’un açılarını kapatarak yaptığı gölge savunma, Emre Belözoğlu’nun maç eksiğiyle birleşince Başakşehir merkezden pasla gidemedi.

Haberin Devamı

Adebayor’un oyuna girdiği 59. dakikadan sonra Başakşehir, önde top tuttu, zor kaybetti ve bunaltıcı bir baskı kursa da Sivas’ın savunma duvarını aşamadı.

Gecenin sorusu

Başakşehir Emre Belözoğlu’suz oynamaya fazla mı alıştı? İlginçtir iki mağlubiyetinde de Emre sahadaydı. Sivas’a karşı maç eksiği fazlasıyla hissedildi.

Maçın starı

Maça forvet arkasında başlayan Robinho ilk yarıda Mahmut’u sahadan sildi, takımını öne taşıdı. Sivas’ın yıldızı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Maçın olayı

Başakşehir’in 16 şut girişiminde sadece 2 kez isabet bulması. Bu kadar kötü hücum ediyorken Mayıs’a kadar şampiyonluk yarışında kalmak kolay değil.

Kısa mesaj

Sivas topun karşısında doğru pozisyon alıp geçiş oyunuyla Beşiktaş’tan sonra Başakşehir’i de sahasında devirdi. Hakan Keleş yoluna yüksek perdeden devam ediyor.

YORUM YAZ