MENÜ

Yeni oyun için şartlar pozitif

Abone Ol Google News

Şenol Güneş’in futbol tarzı fazlaca ofansif varyasyon içerir, baskılı pozisyon oyununa dayanır ve bu da çalıştırdığı her takım için güçlü bir oyunu beraberinde getirir. Bunu bugüne kadar Trabzonspor, Milli Takım ve Beşiktaş’ta uygulamaya çalıştı ve çokça da başarılı oldu. Şimdi Milli Takım’daki ikinci dönemi ve bizi 2020’ye götürmek için önünde koca bir eleme grubu dönemi var. Güneş’e düşen önce tarif edilebilir bir oyun inşa etmek.

Haberin Devamı

Oyun kurucu kaleci Mert

Kaleciden başlayacak olursak Mert Günok, Şenol Güneş oyununun kalecisi. Yani Güneş, Mert’le gömleğin ilk düğmesini doğru ilikledi. Günümüz futbolunda kaleciler evrim geçirdi. Kimse artık elle kalecilik istemiyor, ayakla oyun kursun, topu uzaklaştırmasın pasla doğru adamı bulsun istiyor. Lucescu’nun, Mert’i almaması bizi belki de Uluslar Ligi’nden düşüren en önemli etkendi. Mert ligin en formda kalecisi, ayakları çok temiz ve stoperler sıkıştığında pas atabilen, üstelik uzun pasla takımı 2. bölgeye geçirebilen isim. Yani bizim ilk oyun kurucumuz kalecimiz olacak.

Haberin Devamı

Merih ve Ozan’la 10 yıl...

90’ların başından 2000’lerin başına kadar Milli Takım’da stoper sorunu diye bir şeyden bahsetmedik, çünkü Alpay ile Bülent Korkmaz çok dominant performansla formaya ambargo koymuştu. Milli Takım’ın iyi bir kalecisi ve iki iyi stoperi varsa işin önemli kısmı hallolmuştur. Ozan da Merih de, genç, dinamik ve güvenle oynuyor. Ozan’ın topla ilişkileri daha iyi ama Merih de harika bir savunmacı. Mertens’e yaptığı müdahale hala İtalya’da konuşuluyor. Bu ikili bizim 10 yılımızı kapatmalı. Sanırım Beşiktaş’ta stoper sirkülasyonundan başı dönen Güneş’in, Milli Takım’da en hassas olacağı konuların başında tandemin istikrarı gelecektir.

Emre’den tecrübe istenmeli

Güneş, orta saha için fazla seçeneğe sahip. 6 numarada Okay’dan vazgeçmesi mümkün değil. La Liga’da harika işler çıkaran Okay, Aralık’tan sonra Şubat’ta da Celta Vigo’da ayin oyuncusu seçildi. Çok formda ve sadece pas kalitesiyle değil enerjisiyle de 11’i hak ediyor. İş Okay’ın önünde bitiyor. İrfan Can sakatlandı, o yüzden Emre’den 38 yılın tecrübesini istemek mantıklı görünüyor. Diğer aday için ise Güneş’in, Yusuf Yazıcı’ya nasıl baktığına bağlı. Cengiz’in sakatlığında Yusuf kenara da gidebilir, üretimi artırmak için Dorukhan’ın yerine de gelebilir.

Burak Yılmaz varsa oynar

Burak Yılmaz, Güneş için riskli bir transferdi. Fakat Burak performansıyla harika bir sporcu karakteri sergileyerek beklentilerin üzerine çıktı. Cenk, Everton’da yedek ama Burak şu an en formda yerli santrfor. Geniş alan isteyen ama yüksek top becerisini de standardın üstüne taşıyan Burak Milli Takım’ın şimdilik birinci santrforudur.

YORUM YAZ