MENÜ

Yeni dönem şimdi başlıyor

Abone Ol Google News

Vitor Pereira, Fenerbahçe’deki ikinci dönemine ileri bir antrenörlük performansı göstererek başladı. 3’lü savunma üzerine kurguladığı oyun formatında Altay ve önündeki stoperler neredeyse hiç sorun yaşamazken, Gustavo sistemi ayakta tutanların başında geliyor. Ağustos’un Z raporunda arkadaki 5’li yükü önemli oranda çekti. Pereira hücum departmanını dönüştürmek için düğmeye çoktan basmış görünüyor.

Haberin Devamı

Berisha ile yeni dönem

Mergim Berisha henüz 23 yaşında ve oldukça dinamik bir santrfor modeli. Salzburg’daki son sezonu kariyerinin altın çağıydı. Pereira’nın 3-4-2-1’inde en önemli rolü oynaması bekleniyor. Bu sistemin santrforundan beklenen yüksek top oyununda var olması, sırtı dönük top alıp takıma zaman kazandırması ve elbette skor yapması. Yani Samatta’nın hiç yapamadığı, Valencia’nın önemli bir bölümünü yaptığı, ‘santrforun görev listesi’nde neredeyse hiç boşluk bırakmadan ilerlemesi gerekiyor. İşi kolay değil ama yetenekleri ve dinamizmi düşünüldüğünde Berisha, Pereira’nın yeni döneme geçiş anahtarı olacak.

Haberin Devamı

Mesut üzülebilir

Fenerbahçe’nin Pelkas ile ilgili başka bir tasarruf planı yoksa Rossi’nin de katılımıyla Mesut’un dakikaları azalabilir. Buna tüm Fenerbahçe camiasının hazır olması gerekiyor. Malum Mesut bir dünya yıldızı ve tüm planının onun etrafında şekillenmesi beklenebilir. Fakat Pereira’nın yeni dinamik düzeninde Mesut gibi bir 10 numaraya yer bulmak kolay değil. Haliyle yeni dönemde Mesut dakikalarını Rossi, İrfancan ve Pelkas ile paylaşmak için cömert davranmak zorunda kalabilir.

Gustavo’yu etkilemez

Pereira adaletli bir teknik direktör olduğunu her maç gösteriyor. 20 yaşındaki bir futbolcusunun performansına Mesut’u yedek bırakmak pahasına kayıtsız kalmıyor. Gustavo 6 numarada çift yönlü görevini yaptığından formasını kaptırması kolay değil. Max Meyer’in Sosa ya da Zajc’ı geçebilmek için Pereira’ya bunu ispatlaması biraz zaman alabilir. Pereira’nın çok büyük bir olay olmadığı sürece Gustavo ve arkasındaki 3’lüyü değiştireceğini düşünmek gereksiz. Bundan sonraki dönüşüm Gustavo’nun önünde oynayanlar üzerinden olacaktır.

YORUM YAZ