MENÜ

Yaşlılara yer yok!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe sezon genelinde tecrübeli takım ile yaşlı takım arasındaki ince çizgide gidip geldi. Ligin en yüksek yaş ortalamasına sahip olmanın avantajını birlikte hareket etme pratiğiyle pas oyununda kullanırken dezavantajlarını tempo oyununda sıklıkla yaşar oldu.

O yüzden Nisan ayının son haftasından itibaren oynadığı 5 lig maçında 4'ü Kadıköy'de olmak üzere 7 gol yedi. Oysa ki Kadıköy Fenerbahçe'nin en güçlü olduğu yerdi. Geçen sezon Ersun Yanal'la gelen erken şampiyonluğun sırrı Kadıköy'ün tılsımıyla doğru orantılıydı.

Bir golün anlattıkları...

Bursa'nın ilk yarıda attığı gol Fenerbahçe'nin tecrübeli değil yaşlı takım olduğunun en önemli göstergesiydi. Bunu bu sezon Kadıköy'de oynadıkları son Balıkesir maçında da yaşadılar. Fenerbahçe 32. dakikanın içerisinde tamamladığı atağa kadar 5 oyuncusunu Bursa'nın ani çıkışlarına karşı orta çizginin gerisinde tutuyordu. Tıpkı ilk maçtaki gibi. Harun topu oyuna soktuğunda kronometre 32:02 iken topa 3. Bursalı (Josue) dokunduğunda sadece 4 saniye geçmişti ve Alves ile Selçuk da dahil tam 7 Fenerbahçeli topu arkasında kalmıştı. Volkan topu ağlara gönderdiğinde ise kronometre 32:15'i gösteriyordu. Yani topun kaleci Harun'un elinden çıkışı ile Fenerbahçe ağlarıyla buluşması arasında 13 saniye vardı. İşte tecrübeli takımdan yaşlı takıma geçiş sahnesi.

Fenerbahçe bu golleri genelde çıkarken kaptırdığında yer. Çünkü kontratak savunması zayıftır. Lakin çok uzağa gitmeye gerek yok Bursa'daki ilk ayakta yediği gol buna net örnek. Ama bu tamamlanan bir atak sonrası gelen bir gol.

Bir ay içinde bu kadro dağılır

Fenerbahçe Bursa'dan 3 farklı tipte gol yedi. Gollerin her biri bir tabuyu yıktı adeta. 13 saniyelik kalecinin başlattığı ani atak golü, baskı golü ve Şamil'in attığı duran top golü. Oysa ki Fenerbahçe bunları savunabildiği için iki kupada birden mayısı görebilmişti. Bursa hezimeti İsmail Kartal'ın başını yakmasına yaktı da asıl takkeyi düşürüp keli gösterdi. Fenerbahçe'nin tecrübeli takımdan yaşlı takıma dönüşmesine şahit olduk. Sahada 26 yaş altındaki tek Fenerbahçeli 92'li Alper Potuk idi. Ligde şampiyon olur olamaz ayrı konu ama bilinen bir gerçek var ki bu kadronun bir ay içerisinde darmadağın olacağı. Zira görünen o ki bu oyunda yaşlılara yer yok!

Dikine oyunun kitabını yazan takım: Bursa Bursaspor rakibe göre şekil alan esnek bir takım. Futbol oynuyorlar, gerçek futbol. Türkiye'yi bu oyuna doyuruyorlar. Bu sezon İstanbul'da oynadıkları 4. büyük maç. Galatasaray'ın ellerinden kaçırdılar, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye hakem hatalarıyla kaybettiler. Ama Fenerbahçe'yi evire çevire 3-0 yendiler.

Daha önceki İstanbul deneyimlerinde Şenol Güneş'in takımı rakiplerine karşı ortalama sadece 186 pas yapmasına rağmen maç başına ortalama 15'i aşan şut sayısına ulaşarak dikine oyunun kitabını yazmışlardı. Fenerbahçe'ye karşı alışılmışın dışında bir İstanbul performansı koydular sahaya. Tüm hücum portföyünü kullandı Şenol hoca. Yaşattığı futbol hazzı için bin teşekkür Şenol Güneş'e.

YORUM YAZ