Yanlış modelledik

Portekiz’in, eleme grubunda İrlanda ve Sırbistan’a karşı oynadığı 4 maçta sadece 1 kez kazanması ve rakiplerinin bunu 3’lü savunmayla başarmış olması Kuntz’u da benzer yola sevk etti anlaşılan. Ne var ki, Sırbistan 3-4-1-2 ile sahaya dizilip Vlahoviç-Mitroviç forvet ikilisiyle Portekiz’e baskı yaptı, oyun kurulumunu bozdu ve hücum aksiyonlarında fark yarattı. Kuntz’un Portekiz’e karşı kurguladığı 3-4-3 Cengiz-Burak-Kerem’in aralarına giren mesafelerden dolayı kadük kaldı.
Haberin Devamı ›
Daha uygunu vardı!
Oysa, kendisi farkında olmasa da Sırbistan modeline çok uygun bir forvet seçeneğine sahipti. Alman hoca şayet Sırbistan’ı modelliyorsa Enes ile Burak’ı birlikte kullanmalıydı. La Liga’da attığı 14 golle Benzema’nın ardından krallık yarışına katılan Enes Ünal’ın bu formunu görmezden gelmek büyük bir antrenör handikabıydı. Enes, zaten Getafe’de klasik bir 3-5-2’nin ön ucunda partneri Ramirez ile tamamlayıcı forvet olarak aylardır harikalar yaratıyorken Kuntz’un başlangıç planında olmaması hayret vericiydi doğrusu.
Haberin Devamı ›
Yanıltan detay
Keza Berkan’ın ligde her maç 12 kilometre ortalamayla koşu mesafesi katediyor oluşu Kuntz’u yanıltan bir başka detay. 3 stoperle savunmada beklerken sol kenarda Rıdvan Yılmaz gibi topu saklayabilen bir bekle oynamak ilk yarıda top kaybı neticesinde yediğimiz baskıyı kırabilirdi. Cengiz ile Burak’ın ikili oyunuyla golü bulduğumuzda henüz oyuna dengeyi getirememiştik ama Enes Ünal sahaya girer girmez ön alan baskısıyla büyük fark yarattı. Üstüne bir de Enes penaltı kazandırdı. Ne var ki, sırf bu kritik anlar için Milli Takım’da olan Burak Yılmaz penaltıyı auta atınca tur da elimizden kaçmış oldu. Kuntz Türkiye’yi Katar’a götüremedi diye yerin dibine sokulamaz. Biz zaten Katar’ı Güneş döneminde yitirmiştik, ona rağmen son ana kadar heyecanımızı taze tutabildik, ama insan bu kadar yaklaşmışken elinden kaçan tura yanıyor.