MENÜ

Valbuena sorun değil yıldızdır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ligin en az yenilen iki takımından biri ama dördüncü. Dünyanın her yerinde genelde en az yenilen değil en çok kazanan takım şampiyon oluyor. Ligin boyu bu kadar kısalmışken Fenerbahçe’nin özellikle iç sahada bir maçın ilk yarısını isabetli şut atmadan bitirmemesi gerekiyor. Aykut hocanın ilk yarıdaki aşırı tedbirli oyunu Fenerbahçe’nin Kadıköy’de güçlü oynamasının önündeki en büyük engeldi.

Bu kadar tedbirle olmaz

İyi futbol iyi futbolcuyla oynanır. Isla, Valbuena, Ekici kenarda otururken yerlerine vasat muadilleri tercih edildiği için güçlü bir iç saha oyunu çıkmıyor ortaya... Bu kadar tedbirle ligin en çok berabere kalan takımı ödülünü alırsın en fazla, o da işe yaramaz. Ama şampiyonluk için sahanda kimseye nefes aldırmazsın, Osmanlı maçının ikinci yarısında olduğu gibi... Deplasmanda zaten kralsın.

Gecenin sorusu

Fenerbahçe, Valbuena veya Fernandao sahada yokken duran topları neden doğrudan orta yaparak kullanmayı tercih etti? Osmanlı, Yalçın ve Ceyhun ile yüksek top oyununda devrim yapmışken ilk 30 dakikada 10/0’lık bir orta isabet oranı ortaya çıktı.

Maçın starı

Valbuena ikinci yarıda oyuna girer girmez maçın havasını değiştirdi. Hücuma getirdiği hareket bir yana duran top kullanma becerisiyle ilk kornerde Skrtel’e asistini de yaptı.

Maçın olayı

Skrtel’in kafa vuruşunda Karcemarskas çizginin gerisinde topu kontrol edip sahaya doğru atlıyor. Görüntülere göre pozisyon gol. Fakat herkes acaba ‘piero’ ne gösterecek diye maç sonunu bekliyor. E, o zaman VAR’a hayır demenin mantığı ne?

Kısa mesaj

Fenerbahçe'nin Valbuena diye bir sorunu olmamalı, Valbuena diye bir yıldızı olmalı. Bunu için kalan haftalarda özellikle iç saha oyunlarında Fransız yıldızı sıklıkla sahada görmeliyiz.

YORUM YAZ