MENÜ

Uzun pasların takımı

Abone Ol Google News

Jorge Jesus, geçen sezonki ideal 11’inden 6 oyuncusunu kaybeden Kasımpaşa’ya karşı ilk dakikadan itibaren uzun paslarla gitmeyi tercih etti. Kaleci Altay dahil olmak üzere herkes Kasımpaşa savunmasının arkasına top indirmek için yarıştı. Haksız da sayılmazlar ziraKasımpaşa savunması o kadar boşluk bıraktı ki sadece ilk 35 dakikada Fenerbahçe uzun toplarla 7 kez tehlikeli pozisyon üretti. Bunlardan 2 gol, 1 kırmızı kart çıktığını hatırlatmakta fayda var.

Haberin Devamı

Jesus'un imza golleri

Fenerbahçe, Jesus ile bu uzun top oyununu hemen her rakibe karşı oynuyor. Orta sahası pasörlerden kurulu ve topa sahip olmayı seven bir takıma karşı bu sistem krize girebilir elbette. Sanırım Jesus krizi karşılaştığı anda çözmeyi düşünüyor. Ama Kasımpaşa karşısında King’in üçüncü pas sonunda attığı ilk gol bu sistemin imza setlerinden biriydi. Altay’dan Ferdi’ye uzun metrajlı pas, Ferdi’nin çabuk düşünüp hızlı verdiği pas ve King’in golü. Bu imza hücum setinden, maç boyunca fazlaca izledik. Kırmızı karttan önce Szalai’den çıkan 50 metrelik uzun pas ve Valencia’nın düşürülmesiyle biten pozisyonun mantığı, örgüsü aynı.

Haberin Devamı

Valencia tatmin etti

Gelelim bireysel performanslara… King, Valencia’yla birlikte sahanın yıldızıydı. Attığı gol kadar, kazandığı topları arkadaşlarına taşıması kıymetliydi. Fenerbahçe’nin 4. golünden önce orta sahada baskıyla kazandığı ve sonrasında Valencia’ya asisti göz kamaştırıcıydı. Valencia’nın temposu ve taktik sadakati Jesus’u fazlasıyla tatmin ediyordur. Üstüne 2 gol, 1 asistlik görkemli istatistik gelince tatmin olmaması zor görünüyor.

YORUM YAZ