MENÜ

Uyku ilacı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe maçın oynayanı, Trabzonspor karşılayanı. İyi de geçen sezon Mustafa Reşit hocanın takımından farkı ne Trabzonspor'un. Geçen yıl bu mevsimde Bordo-Mavili takımı aynı formatta izliyordu zaten Trabzon taraftarı. Aynısını oynamak için 22 yeni futbolcuya ihtiyaç yoktu ki!

Trabzonspor'un kimyasının oturması zaman alacağa benziyor. Nasıl almasın ki? Ligde oynadıkları son Fenerbahçe maçında sahada olan 11'den 9'u değişmişken (Sadece Onur ile Mustafa Akbaş oynamış) Vahid hoca, Guingamp'ta son üç sezonu birlikte geçiren Fatih Atik ile Yatabare'nin birlikte oynama pratiğinden faydalanmayı tercih etti herhalde!

Fenerbahçe, bir pas takımı. Bunu bu sezon daha da ısrarlı ve orta saha üzerinden yapıyorlar. Çünkü İsmail Kartal, Aykut Kocaman ile Ersun Yanal'ın sentezinden yeni bir sistem yaratmayı deniyor. Kartal, Meireles'in sakatlığıyla başı hiç ağrımadan Diego'yu sahaya sürdü sürmesine de oyun ve pas kalitesini yükselten oyuncu yine Emre'ydi. Diego'nun en büyük problemi Türkiye'ye gelmeden arkadaşlarından aldığı yanlış bilgi herhalde. Topla buluşmalarının çoğunda sırtını rakibe dayayıp faul almayı tercih edince oyunun kalitesini de aşağıya çekti.

Fener'i bekleyen tehlike

Fenerbahçe ligin en yüksek yaş ortalamasına sahip takımı. O yüzden İsmail hoca stratejisini pas üzerine kurguluyor. O yüzden bu sezon Fenerbahçe'yi çok daha bol pas yaparken göreceğiz. Ama problem şu, 60'tan sonra takımın enerjisi düştüğünde takım nasıl ayakta kalacak? Son yarım saate girildiğinde Caner takımını atağa kaldırmaya çalışırken iki elini yana açarak haykırıyor. Tepki veren, açık alana koşan, rakipten kurtulup pas kanalı açan tek bir oyuncu yok. Fenerbahçe'yi bekleyen asıl tehlike bu işte.

Fenerbahçe istatistiki anlamda topa sahip taraf olsa da oyuna hakim miydi sorusunun karşılığı tam dolmuyor.

Genel anlamda sahadaki futbol kalitesi çok vasattı, resmen uyku ilacı gibiydi: İzle ve uyu.

Son söz de hakem arkadaşlara... Bazen hakkaniyetli olmayan kararlarıyla kart standartlarını kendileri tartışmaya açıyorlar. Musa Nizam, bir pozisyonda hakeme bir şeyler anlatmak için omzuna dokunuyor. Fırat hoca kartı çıkarıyor. İtirazım karta değil. Zira hakemi fiziki temas sarı kartı gerektirir. Lakin aynı hareketi yapan her isme aynı kararlılık ve çabuklukta o kartı çıkartıyorsan sorun yok.

YORUM YAZ