MENÜ

Usta - Çırak savaşı

Abone Ol Google News

Yine bir usta-çırak müsabakası, yine bir taktik savaş izleyeceğiz. Galatasaray’da oynadığı yıllarda profesyonel futbolculuk kariyerinin yolunu ona açan Fatih Terim’e karşı ilk kez teknik direktör olarak sınav verecek olan Emre Belözoğlu Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne hayli formda geliyor. Başakşehir’de göreve başladığı günden bu yana 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlikle yoluna devam eden Belözoğlu, bu 8 haftalık süre içerisinde takımını tüm istatistik kalemlerinde zirveye çıkardı. Ligin topa en çok sahip olan takımı olan Başakşehir, rakibin sahasına yerleşerek set hücumunu sonuna kadar zorluyor, kolay top kaybetmiyor.

Haberin Devamı

Terim'in tercihi belirler

Fatih Terim’in forvet tercihlerine göre baskı kalitesi maçın senaryosunu belirleyecektir. OPTA verilerine göre kalesinden en uzak mesafede top kaybeden takım Başakşehir. Çünkü topa nitelikli sahipler ve bu da savunmalarına konforlu bir oyun alanı sunuyor. Ve ilginçtir akan oyunda tüm sezon boyunca kontrataktan sadece 1 gol yediler.

Aslan'ın önemli zaafı var

Haberin Devamı

Galatasaray ise bu konuda orta sahasından dolayı önemli bir zaafa sahip. Terim ve öğrencileri Beşiktaş’tan sonra en fazla kontratak golü yiyen takım. Hücum bölgesinde ve orta sahada kolay top kaybediyorlar ve geri koşularda stoperlerini açık alanda koşturmak zorunda kalıyorlar. Bu da tam 10 kontratak golü yemelerine sebep oldu.

Top hakimiyeti Başakşehir'de

Başakşehir top hakimiyetine dayalı bir oyun oynuyor ve gollerini sete yerleşerek atıyor. Bugüne kadar ligin yerleşik hücumda en çok gol atan (19) takımı olmayı başardılar, sadece 2 tane geçiş oyunu golüne sahipler. Bu da demek oluyor ki, bu müsabaka iki takım adına yeni istatistikler oluşmasına zemin hazırlayabilir. Burada kritik soru şu; Terim, deneyip başarılı olduğu Avrupa Ligi taktiğiyle topu rakibine mi bırakacak yoksa çok riskli olacağını bile bile baskılı pozisyon oyununu mu zorlayacak? Her iki durumda da yüksek bir taktik mücadele izleyeceğiz.

YORUM YAZ