MENÜ

Türk işi tiki taka!

Abone Ol Google News

La Liga’da izlemeye alışık olduğumuz Atletico Madrid-Barcelona maçının Türk versiyonunu izledik aslında. Trabzonspor çok net bir futbol oynuyor, akıcı ve anlaşılır. Bu eşleşmede Atletico Madrid rolü Kuzey’in çocuklarının oluyor. Bilinçli olarak biraz fazla faul yapıyorlar. Bu da Beşiktaş gibi topa yatkın olmaya çalışan takımlara karşı kaybedilen toplardan sonra geri koşuların sayısını azaltmak, tempoyu düşürmek adına yapılıyor. Beşiktaş ise Güneş’ten sonra acayip bir bocalama sürecinde. Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’ta oynatmaya çalıştığı oyunun tam adı olsa olsa ‘Türk işi tiki-taka’ olabilir. Rakip kaleden uzakta ilginç bir pas oyunu oynuyor Beşiktaş ve şut atmak öncelikleri değil. Koca ilk yarıda Trabzon kalesine tek bir isabetli şut atamadılar. Sosa ve Nwakaeme Trabzonspor’u sahada ne oynadığını bilen bir takıma dönüştürüyor doğrusu. Sosa belki skora yaptığı katkıyla maçın en değerli oyuncusu olabilir ama Nwakaeme büyük kalite, çok büyük yetenek.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Başakşehir’le 34 haftada 22 gol yiyen Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’la çıktığı 7 maçta 16 gol yemesi normal mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Sosa yaş aldıkça kalitesini yükseltiyor. Trabzonspor’un iki golüne doğrudan imza koymasının yanında koluna taktığı kaptanlık bandının da hakkını fazlasıyla verdi.

Maçın olayı

İlk 30 dakikayı şut atmadan geçiren Trabzonspor’un kalan bölümde 5 isabetli şuttan 4 gol çıkarması.

Kısa mesaj

Beşiktaş anormal bir süreç yaşıyor. Geçen sezon Güneş’le parlayan Güven sıradan bir oyuncu haline geldi, Karius hatalarıyla her maça damga vuruyor! Beşiktaş tam bir vasatlar takımına dönüşüyor.

YORUM YAZ