MENÜ

Tur Jesus'un ellerinde

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Sevilla ile en doğru zamanda karşılaşıyor. Jesus ve futbolcuları,Dünya Kupası sonrası kaybedilen iki derbiyle yara almış olsalar da hem moral hem form açısından Sevilla’ya karşı avantajlılar. Jesus’un altını çizdiği gibi Sevilla, Avrupa Ligi’ni en çok kazanan takım elbette. Ama her takımın türbülansa girdiği dönemler olabilir, İspanyol temsilcisi de şu an derin bir türbülansın içinde can çekişiyor. Kâğıt üzerinde etkileyici bir kadroya sahip olsalar da saha sonuçları Sevilla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmış halde. Sezona Julien Lopetegui ile başlayan Sevilla, 8. haftada getirdiği Jorge Sampaoli’den de beklediğini alamadı. Son 5 lig maçının 3’ünü kaybedip sadece birini kazanan Sampaoli, geride kalan haftada Atletico Madrid’e 6-1 yenilince ortalık fena karıştı. Geçen sezon La Liga’yı ilk 4’te bitirip Şampiyonlar Ligi’ne giden Sevilla artık can havliyle düşme hattından kendini kurtarmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Sampaoli, Avrupa’da sıkıntılı

Daha önceden Şili ile 2015’te Copa Amerika’yı kazanıp, Arjantin’i çalıştırma şansı yakalayan Jorge Sampaoli, geçen sezon Marsilya’da parlak bir antrenörlük performansına imza attı denebilir. Ne var ki, PSG’nin ardından gelen lig ikinciliğini Avrupa Ligi’ndeki başarısızlık gölgede bıraktı, Konferans Ligi’ndeki yarı final de taraftarı tatmin etmiş gibi görünmedi. Nitekim Feyenoord’a elenişin yankıları uzun sürdü. Bu sezon da Avrupa’da durum çok farklı ilerlemedi.

Haberin Devamı

Kadro-hoca uyumsuzluğu

Şampiyonlar Ligi’nde tek bir Kopenhag galibiyetiyle Avrupa Ligi’ne tutunan Sevilla, PSV’yi son 16 turunda içeride 3-0 yendikten sonra deplasmanda 2-0 yenilmesine rağmen elerken ecel terleri döktü. Sampaoli ile Sevilla kadrosu arasında derin bir uyumsuzluk olduğu artık yüksek sesle konuşuluyor. Elinde iyi bir kadro olmasına rağmen rakip analizlerinde hatalar yapan Sampaoli’nin oyun planı tercihleri hep sorgulanıyor.

Fenerbahçe daha formda

Arjantin Milli Takımı’yla kupayı kaldıran Acuna ve Montiel’e, Brezilya’nın sol beki Telles’e, Fas ile tarih yazan kaleci Bono ile santrfor El Nesry’ye sahip olmasına rağmen onları bir türlü verimli kullanamayan Sampaoli’ye karşı Jesus’un en büyük kozu kadro uyumu olacaktır. Jesus, sıkışık takvimde kadrosundan aldığı verimi yükseltiyor. Bireysel anlamda elbette Sevilla’nın kariyerli bir oyuncu grubu olduğu aşikar.Ne var ki, Fenerbahçe’nin kadrosu daha uyumlu ve formda. Bu turda iş biraz Jesus’a ve onun planına düşüyor.

YORUM YAZ