MENÜ

Tur elden kaçtı

Abone Ol Google News

Sakat ve hastalar yüzünden İsrail'de sahaya sadece 14 futbolcusunu çıkarabilen Sivasspor turu elinden kaçırdı. Bunda elbette koronanın etkisi yadsınamaz. Maccabi Tel Aviv'i yenmek tüm bu olumsuzluklara rağmen Avrupa Ligi'nde turu getiriyorken bunu gerçekleştirememek üzücü.

Haberin Devamı

Sivasspor bu sezon geçen yılın hayli uzağında bir performans sergiliyor. Bunda elbette koronanın etkisi yadsınamaz. Sakat ve hastalar yüzünden İsrail'de sahaya sadece 14 futbolcusunu çıkarabilen Sivasspor turu elinden kaçırdı. Ama genel olarak Rıza Çalımbay ve öğrencileri bu sezon topa daha az sahip oluyor, akan oyunda Gradel'den bekledikleri mucizeler dışında planlar işlemiyor. Maccabi Tel Aviv'i yenmek tüm bu olumsuzluklara rağmen Avrupa Ligi'nde turu getiriyorken bunu gerçekleştirememek üzücü doğrusu. Avrupa Ligi'nde daha önceden oynadığı hiç bir maçta topla yüzde 50 bile oynayamayan Sivas için Maccabi'nin beraberlik planı Gradel ve arkadaşlarını şaşırttı. Topla oynamaya çok alışık olmayan Sivasspor, oyuna bir türlü hakim olamadı.

Haberin Devamı

Merkezden eksilince

Maccabi'ye karşı topu alsa da oyunun momentumunu bir türlü eline alamayan Sivasspor takım savunmasında bir çok şeyi eksik bıraktı. Oyuna 64'te merkezden Claudemir'i çıkarıp Kone'yi yani fazladan bir santrfor sokan Bülent Albayrak ceza yayının önünden bir savunmacıyı eksiltti. Bu değişimin üzerinden iki dakika geçmişken Saborit ceza sahasının dışından o kadar rahat ve sert bir şut çekti ki hepimiz bu güzel golü izledik, sahadaki tüm Sivaslılar gibi.

Kayıp sezon mu olacak?

Geçen sezon uzun süre şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor için bu sezon gerek lig gerekse Avrupa Ligi performansı hayli düşündürücü. İyi futbol oynamıyorlar, oyunun kontrolünü erken kaybediyorlar, hücumda üretkenlik sıkıntısı çekiyorlar. Avrupa Ligi'nde maçlarını İstanbul'da oynamak zorunda kalan Karabağ olmasa puan alamayacaklardı. Bu üzerinde durulması gereken bir sorun. Ülke futbolu olarak yine Avrupa'ya aralıkta veda ettiğimiz bir sezon yaşıyor olmanın üzüntüsü de cabası.

YORUM YAZ