MENÜ

Tüm kartlar yeniden dağıtılabilir

Abone Ol Google News

Beşiktaş için şampiyonluk hedefi uzakmış gibi görünse de önümüzdeki hafta ligi yeniden başlatmak Şenol Güneş ve öğrencilerinin elinde. Ama bunun için önce Rizespor deplasmanından 3 puanla dönmek zorundalar. Rize, Okan Buruk’la birlikte ikinci yarıda tam 22 puan topladı, sadece Fenerbahçe’ye kaybetti. Topu almayı pek tercih etmiyorlar, arkada iyi kapanıp, öne doğru açık alan hücumunu çok doğru yapıyorlar. Boldrin, Aminu ve Vedat Muriç ile harika geçiş oyunu kurguları var. Beşiktaş ligin topa en nitelikli sahip olan takımlarından biri ve bunu Rize’de çok daha iyi yapmak zorunda.

Haberin Devamı

Şans devam ediyor

Ljajic ve Kagawa sahadayken zor top kaybediyorlar. Beşiktaş’ın Burak Yılmaz gibi net ve birden çok şeyi aynı anda yapabilen kaliteli bir santrforu var. Rize deplasmanında Quaresma yok, Lens ve Güven’in kenar oyunlarının orta üzerine kurulu olmaması beklenebilir. Ljajic’in merkezden getireceği topları Burak’a taşıması maçın kaderini belirler. Beşiktaş için şampiyonluk şansı matematiksel olarak devam ediyor. Hatta önümüzdeki hafta Beşiktaş içeride Başakşehir’i ağırlarken Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe ile oynayacak. Yarışta hâlâ tüm kartların yeniden dağıtılma ihtimali var.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Ligin ikinci yarısında Beşiktaş yenilmeden 21, Rize 1 kayıpla 22 puan topladı. Rize’nin Avrupa’ya gitmesi için önünde halâ 12 puanlık devasa bir fark var. 3 haftalık ara ritimlerini bozacak kadar uzundu.

Ön plana kim çıkar?

Burak Yılmaz zaten formdaydı ama Milli Takım’dan müthiş bir performansla dönüyor. Rize deplasmanında savunma arkasına istediği topları alırsa maçın adamı olabilir. Rize cephesinde ise Muriç stoperlerden arındırılmış açık alan kovalayacaktır.

Bu istatistiğe dikkat!

Süper Lig’de Rizespor’u altı maçtır yenen Beşiktaş, bu eşleşmedeki en uzun galibiyet serisini yaşıyor.

YORUM YAZ