MENÜ

Topu da, turu da bırakmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Olympiakos’a nazaran güçlü bir kadroya ve çok daha önemlisi güçlü bir oyuna sahip. Hapoel Beer Sheva’ya karşı büyük takım gibi oynayıp iki galibiyetle turu geçmek Beşiktaş’ın dominant oyununun göstergesi. Hapoel Teknik Direktörü Bakhar’ın iki maçın ardından yaptığı, “Bu takım Avrupa Ligi’nin favorisi” açıklaması ise Beşiktaş adına kayda değer bir sağlama. Zira Hapoel, sezon başında Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Olympiakos’u 0-0 ve 1-0’lık skorlarla elemişti.

Paolo Bento her ne kadar Olympiakos’u bir antrenör takımı haline getirmiş gibi görünse de Osmanlı karşısında turu tamamen Mustafa Reşit Akçay’ın taktiksel zaaflarına borçlular. Şayet, Akçay hoca Ankara’daki rövanşa 4-4-2 ile başlayıp orta sahayı kaybetmeseydi bugün Olympiakos’tan bahsetmiyorduk.

Atina’da kabus olur

Beşiktaş, 4 Mart’ta Rize’yi, 12 Mart’ta Kayseri’yi ağırlayacak tam arasında İzmir mesafesinde Atina’ya gidip Olympiakos’la oynayıp dönecek. 7 gün içerisinde 3 kritik maç oynayıp sadece 45 dakikalık uçak seyahati yapacak olmak bence Beşiktaş için önemli bir avantaj.

Olympiakos her ne kadar Osmanlıspor’u elemiş olsa da kalesine tam 20 şut imkanı tanıdı. Bu istatistik Beşiktaş standartlarında bir hücum gücüne karşı Atinalılar’ın kabusu olur. Talisca ve Babel’in katılmasıyla 2 fazla şutörle oynayan Beşiktaş, rakip alanda dönen top sıkıntısı da yaşamıyor.

İki maçta da yenebilir

İyi bir iç saha takımı olan Olympiakos, grup maçlarında Young Boys, Apoel ve Astana’ya karşı hep topu aldı. Ama Beşiktaş, orta sahayı da, topu da rakibe bırakacak takım değil. Sahalarında topa hükmedemediklerini gördüklerinde momentumu ellerinden kaybedeceklerdir. O yüzden Beşiktaş’ın güçlü oyunu Olympiakos’u 2 maçta birden yenmeye yetebilir.

YORUM YAZ