MENÜ

Toptan uzak kalınca

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde Antwerp’e karşı, belki de sezonu kaçıracağı, bir puan kaybı yaşadı. Kadıköy’de iki maçta 1 puan almak, grupta ilk ikiye girme şansını zora sokabilir. Maçın başlangıç temposu Pereira standartlarının çok altındaydı. Savunmanın yerleşmesi zaman aldığından, Fenerbahçe arkada Samatta ve Fischer’a dengesiz yakalandı. Henüz 2. dakikada Samatta’dan golü yedi. Mesut ve Berisha toptan çok uzak kalınca, sahanın en etkisiz iki ismi oldular. Fenerbahçe önde top tutmakta zorlandı ve basit top kayıplarıyla geri koşmak zorunda kaldı. Valencia’nın iştahı ve arayışları sayesinde skoru 2-1’e çevirebildiler. Ne var ki, ülke futbolunun onarılamaz kusuru duran top savunmasına bir katkı da! Fenerbahçe yaptı. Duran top savunmasında Antwerpliler’in bile şaşıracağı kadar kötü bir alan paylaşımı ikinci gole mal oldu. 67 sonrası Nazım sağa, Samuel sola, Valencia en uca geçse de hücum etkinliği bireysel çabalarla kalıcı olamadı. Pereira takımın yarısını 67’de değiştirip, bir de toptan vazgeçince işler dün gece yolunda gitmedi. Fenerbahçe’nin özellikle Kadıköy’de toptan bu kadar uzak kalmaması gerek.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Mesut 67’de oyundan alınırken, Berisha ile birlikte takımının en az topla buluşanı olmasına mı, yoksa Pereira’ya mı kızıyordu?

Maçın starı

Valencia kariyerinin en özel sezonlarından birini Fenerbahçe’de yaşıyor. Penaltı kaçırmasına rağmen Antwerp’e 2 gol attı, gecenin yıldızı oldu.

Maçın olayı

İlk yarıda Mesut Özil’in 14 kez topla buluşması ve sahada topa en az dokunan Fenerbahçeli olması.

Kısa mesaj

Pereira 2-2’den sonra aynı anda 4 oyuncuyu değiştirerek hem tempoyu hem topu rakibe teslim etti. Kadıköy planını gözden geçirmeli ve topa hükmetmeyi düşünmeli.

YORUM YAZ