MENÜ

Top kaybı can yakar

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın, bugün önde basit top kayıplarından kaçmak için Ljajic ve Ghezzal gibi ‘hünerli’ oyuncularla oynayacak. Gaziantep, rakibin zaaflarına oynadığından hızıyla sonuca giden takımların başında geldiğinden top kaybı sayısı maçın senaryosunu belirler.

Haberin Devamı

Beşiktaş, 4 maçtır üst üste kazandığı gibi kalesini de gole kapadı. Malatya deplasmanında oyun standartlarının altında kalsa da yine gol yemeden kazandı ve yarıştaki tüm rakipleri puan kaybederken büyük bir avantaj elde etti. Bu psikolojik açıdan Sergen Yalçın ve öğrencilerini yükseltecek bir durum. Beşiktaş, ligin en tempolu ve pas kalitesi en iyi takımlarından biri. Oyun standardını korumak için her şeyden önce iyi bir zemine ihtiyacı var. Dolmabahçe’nin zemininde bugün Gaziantepspor’u ağırlayacak olan Beşiktaş nisan ayının ikinci haftasına kadar İstanbul’dan dışarı çıkmayacak. Fikstür kolay değil ama Başakşehir (d), Fenerbahçe, Kasımpaşa (d), Alanya maçlarında en azından zeminle ilgili sorun yaşama ihtimali daha düşük.

Arkayı 5’leyecekler

Haberin Devamı

Gaziantepspor, Sa Pinto geldiğinden beri sadece 2 maç kazanabildi. Hafta arasında Gençlerbirliği’ni 10 kişi kalmalarına rağmen yenseler de Mirallas’ı kaybettiler. Beşiktaş’a karşı Sumudica dönemindeki gibi arkada 5’li bekleyip Güray ve Maxim ile kenar koşularına oynamaları kaçınılmaz. Bu durumda Sergen Yalçın’ın önde basit top kayıplarından kaçmak için Adem Ljajic ve Ghezzal gibi ‘hünerli’ oyuncularla oynaması beklenebilir. Gaziantepspor rakibin zaaflarına oynadığından hızıyla sonuca giden takımların başında geldiğinden top kaybı sayısı maçın senaryosunu belirler.

YORUM YAZ