MENÜ

Teknik direktöre hemen ihtiyaç var

Abone Ol Google News

Dünya koronavirüsüyle baş etmeye çalışırken insanların futbol kaygısı taşıması beklenemez. Fakat bir yandan ligler diğer yandan hayat devam ediyor. Fenerbahçe taraftarı hem virüs kaynaklı dünya dertleriyle meşgul, hem de teknik direktörsüz takımlarının Konyaspor’a karşı tek bir isabetli şut atamamış olmasına hayıflanıyor.

Haberin Devamı

Beklemenin sebebi ne?

Fenerbahçe Yönetimi’nin hoca konusunu bu kadar ağırdan alması şaşırtıcı doğrusu. Bunun birkaç sebebi olabilir. Öncelikle düşünülen teknik adam şu anda başka bir takımın başında ve sözleşmesi mayıs sonu bitiyor olabilir. Bunu imza töreninde anlayabiliriz. İkincisi, Avrupa’nın tüm liglerinde futbol faaliyeti durdurulmuş, EURO 2020 ertelenecekken, virüs kaynaklı liglerin ertelenme beklentisi yönetimi hoca konusunda yavaşlığa itiyordur.

Sorun belli

Gelelim takımın Konya deplasmanında tek bir isabetli şut çekemez hale geliş sürecine. Fenerbahçe sezon başından bu yana kadro planlamasında hatalar yapıyor. Bazı hakem hatalarını bir kenara koyarak söylüyorum; Hasan Ali yaz ortasında sakatlanmasına rağmen ikamesini sağlamamak, stoper sorununu bir krize dönüştürmek, dominant bir kaleci alamamak gibi bir çırpıda sayılacak hatalar Fenerbahçe’ye sezonu zehir etti.

Haberin Devamı

Hocasız olmaz

Fenerbahçe Yönetimi sezonu hocasız tamamlamayı kafasına koyduysa Ersun Yanal neden gönderildi? Ersun hoca sezonu bitirir, en azından yönetim ve kadroya paratoner olur, yeni gelecek hocaya konforlu bir çalışma alanı bırakabilirdi. Fenerbahçe Yönetimi; Emre Belözoğlu, Volkan Demirel gibi sözü dinlenir figürlerle işi götüreceğini düşünüyor ve bunun yanlış olduğu en başından beri ortada. Kadro hocasızlığa reaksiyon vermiyor. Teknik açıdan da duygusal açıdan da Fenerbahçe’nin bir teknik direktöre ihtiyacı var. Sadece sezonu tamamlamak adına değil, yeni sezonu planlayıp mantıklı bir kadro planı için de bu gerekli. Sonuç; en kötü hoca bile hocasızlıktan iyidir.

YORUM YAZ