MENÜ

Taşıyıcı kolon

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında Valencia’nın henüz 6. dakikada attığı golle erken öne geçmiş olsa da devre bitene kadar savunma arkasında verdiği pozisyonlar dikkat çekiciydi. Merkezdeki Arao- Crespo tercihinde aksayan Portekizli orta sahanın etkisi top kayıplarını artırınca Kayserispor tabelada geri olsa da oyunun inisiyatifine ortak oldu. Orta sahada beklediği direnci göremeyen Çağdaş Atan, pasla örerek çıkmak yerine merkezden uzun toplarla Fenerbahçe savunmasının arkasına oynadı. Nitekim Samet ile Szalai’nin en zayıf yönleri olan ağırlıkları Kayserispor’u hücumda hep canlı tuttu.

Haberin Devamı

İkinci yarıya Crespo-Zajc değişikliğiyle başlayan Jesus’a karşı Çağdaş Atan’ın Campanzaro ve Karimi’yi atıcı olarak kullanıp Mane, Cardoso, Kemen, Thiam’i savunma arkasına koşturması Fenerbahçe’nin yediği baskının süresini uzattı.

Hayli süslü gösteriyor

Ne var ki, bu baskıyı kıran Ferdi Kadıoğlu’nun olağanüstü füzesi oldu. Ferdi Kadıoğlu öyle görünüyor ki, ülke futbolunda sağ bekin yeni referans noktası. Stoperlere baskı geldiğinde Fenerbahçe’yi sağ koridordan hücuma çıkarıyor, oyunu çizgiye doğru genişletiyor, forvetiyle ikili oynayıp merkezi alıyor kısacası ideal bir sağ bekin yapması gerekenlerin fazlasını yapıyor. Bu sezon Valencia’nın golleri Fenerbahçe’nin oyununu hayli süslü gösteriyor. Ama Ferdi Kadıoğlu binanın taşıyıcı kolonları gibi, her türlü sallantıda takımın ayakta kalmasını sağlıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ