MENÜ

Taş gibi

Abone Ol Google News

Beşiktaş karlı bir Ankara gününde Gençlerbirliği’ne karşı Necip’in sol stoper, Dorukhan’ın sol bek oynadığı bir maçta oyun standardını fazla kaybetmeden 3-0 kazandı. Ghezzal’in maçın başında attığı olağanüstü gol jeneriklikti. Bu gol uzun süre Beşiktaş’ı mental anlamda yukarıda tuttu. 30. dakikadan sonra Gençlerbirliği kafasını kaldırmaya çalıştı ancak bu kez de kaleci Ersin kritik bir kurtarışla takımının tabela üstünlüğünü korudu.

Haberin Devamı

Orta saha farkı

Beşiktaş’ın orta sahası hep çok formda. Josef de Souza taş gibi orta saha olduğunu her maç bir kez daha ispatlıyor. Son dakikada Cenk’e yaptığı şık asist maçın en estetik hareketlerinden biriydi. Atiba’nın insan üstü eforu dikkat çekiciydi. Hafta içi kupada Konya deplasmanında neredeyse 110 dakika sahada kaldıktan sonra Gençlerbirliği’ne karşı karlı zeminde 90 dakika aynı tempoda oynamak büyük iş doğrusu.

Tempo korundu

Ghezzal jeneriklik bir gol attı ama sonrasında kendinden beklenmeyecek kadar basit pas hataları ve top kayıpları yaptı. Sergen Yalçın’ın 62’de başladığı değişimler Beşiktaş’ın temposunu hep yukarıda tuttu. Atiba ve arkadaşları ikinci yarıda artan kar yağışına rağmen pozisyon üretti. Ghezzal, Larin ve N’Kodou ile ikinci yarıda karşı karşıya pozisyon bulmayı başardılar ama kaleci Nordfeldt’i geçemediler. Ta ki Cenk Tosun sahne alana kadar. Cenk’in ilk golündeki koşusu ve klas plasesi Nordfeldt’i çaresiz bırakırken peşinden gelen ikinci golü maçı bitirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ