MENÜ

Tam Avcı'ya göre

Abone Ol Google News

OPTA verilerine göre Maxi Gomez La Liga’ya adım attığı günden beri Benzema’dan sonra en çok kafa golü atan futbolcu. Gollerinin yüzde 34.6’sını havadan atmış olması Abdullah Avcı’nın oyun planında yüksek topların sayısının artacağı anlamına gelebilir. Avcı’nın hücum planında hedefsiz yüksek top sadece tehlike anında kullanılan bir silah olmuştur. Kopenhag rövanşında tam 35 orta deneyip sıfır çeken Trabzonspor için Gomez’in varlığı pasla açamadığı rakiplere ekstra setler anlamına gelebilir.

Haberin Devamı

Çift forvet oynar

1.86 boyundaki Gomez geniş omuzlu, kas kütlesi yüksek ve mücadeleyi seven bir santrfor. Uruguay’dan Avrupa’ya adım attığında Celta Vigo formasıyla 4-3-3’ün santrforu oldu ve iki sezon çift hanelerde gol üretti. Valencia’da ise 4 farklı hocayla genelde 4-4-2’nin santrforu oldu. Rakip stoperlerle mücadele etmeyi seven Gomez’le birlikte Umut Bozok’un da gelişi Avcı’yı saha düzeninde Bakasetas ve Abdülkadir’in eksikliklerinde ikili forvet oynamaya yöneltebilir.

Seçenekler arttı

Bu da aslında Trabzonspor adına önemli bir sorunu gidermek anlamına gelebilir. Zira Avcı döneminde Trabzonspor’un oynamakta en zorlandığı daha doğrusu en az verim aldığı düzen 4-4-2 denebilir. Avcı’nın Djaniny-Cornelius ikilisi aynı anda sahadayken aldığı düşük verim göz önünde tutulduğunda Umut-Gomez ikilisiyle 2’li forvet üzerinde durması yüksek ihtimalmiş gibi duruyor. Gomez ve Umut Bozok’la birlikte Trabzonspor’un hücum portföyüne yeni enstrümanlar eklenebilir. Kopenhag elenişinde olduğu gibi oyunun sıkıştığı anlarda bir tane güçlü, bir tane bitirici santrforla denenecek 4-4-2 veya türevleri en güçlü maç çözücü seçenek olabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ