MENÜ

Süper kapışma

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Uruguay, Dünya Kupası’nın şu ana kadar en dikkat çeken takımı olmayı başardı. Fransa şüphesiz turnuvanın en alternatifli ve iyi kadrolarından birine sahip ama maalesef vasat hocasıyla kupanın favorisi olamayacak kadar zaaflı bir takım. Didier Deschamps, Monaco ve Marsilya ile yaptığı büyük devrimlerin aksine Fransız Milli Takımı’ndaki ürkek futbol anlayışıyla dev motorlu spor arabadan şimdilik aile otomobili performansı alabiliyor. Bence Brezilya ile en güçlü kadro Fransa’da. Uruguay ise kalecisinden forvetine kadar turnuvanın en kompakt takımı. Fransa’ya karşı Cavani-Suarez gibi yetenekli ve hızlı forvet ikilisinin gol atmaması mümkün değil.

4 gol etkilemeyecektir

Arjantin turnuvanın en kötü savunmalarından birine sahip olduğu için Fransızlar’ın onlara 4 gol atmış olmaları Uruguay’ı etkilemez. Zira Uruguay ile Arjantin savunmalarını kıyasladığımızda arada büyük fark var. Godin önderliğindeki Uruguaylılar Fransa’ya karşı alanı daraltacak ve biraz geride bekleyerek kontratakla işi bitirmeye odaklanacaktır. Zira şu ana kadar izlediğim takımlar içerisinde geçiş oyununu en iyi beceren takım Uruguay. Herkesin favorisi Fransa olabilir ama Uruguay’ın turu geçme ihtimali hayli yüksek.

Bu istatistiğe dikkat

Uruguay, Dünya Kupası’nda oynadığı son 5 maçı da kazandı. Fransa, bu kupadaki son 6 maçının 5’inde zafere uzandı. Uruguay, Horozlar’a karşı son 7 maçında da yenilmedi.

Ön plana kim çıkar?

Mbappe müthiş bir turnuva geçiriyor. Fransız forvetler kağıt üzerinde ortalığı yakıyor, sahada Mbappe’nin ayağına bakıyorlar. Fakat Cavani ve Suarez ikilisinin total kalitesi Uruguay’ın en büyük artısı.

Kısa mesaj

Fransızlar ekonomik bir aile aracı gibi ilerliyor. Uruguay ise kupanın en kompakt takımı. Fransa’nın, Uruguay’ı elemesi için Deschamps’ın hücumda yeni bir şeyler denemesi şart.

YORUM YAZ