MENÜ

Sorun Eren'de değil, arkasında

Abone Ol Google News

Erzurum karşısındaki ilk 65 dakika Terim ve tüm Galatasaraylılar için fazlasıyla terleticiydi. Feghouli’nin Valencia günlerinde tatmin edici 10 numara performansları hatırlandığında Emre’nin çıkışıyla Onyekuru’nun girmesi, Cezayirli’nin Eren’in arkası oynaması beklenirdi. Terim normal şartlarda bu kadar önlemci bir teknik adam değildir. Ama Trabzon ve Akhisar hezimetleri hocayı garantiye götürmüş olsa gerek. Donk oyundayken Fernando’yu alıp merkezi sertleştirmenin iç sahada Erzurum’a karşı işe yaraması zaten beklenemez. Bu tercih Galatasaray’ı ceza sahasından uzaklaştırdı. Koca ilk yarıda sadece 7 kez rakip ceza sahasında topla buluştular. Yani olay sadece Eren’in santrfor performansına bağlanamayacak kadar derindeydi. Galatasaray iç sahada Erzurum tarzındaki rakiplere karşı yetenekle kazanır, dirençle değil. O yüzden dün gece Galatasaray için doğru oyun, 65’ten sonra Fernando’nun merkezde tek kalıp, Rodrigues ile Onyekuru’nun iki kenarı kullandığı anlarda mümkün oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Fatih hoca Trabzon ve Akhisar yenilgilerinden fazla mı etkilendi? 38’de Emre çıktığında Fernando hamlesi, içeride ‘Aslan’ olmakla övünen bir takım için fazla tedbirli kalmadı mı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Trabzon hezimetinden bu yana oynamayan Maicon, Erzurum maçının kurtarıcısı oldu. Kornerden attığı kafa golü kadar savunma performansı da tatmin ediciydi.

Maçın olayı

Emre tarak kemiğinden sakatlandı. 31’de oyunu bıraktı, 35’te tekrar sahaya döndü. Emre’nin Fernando girene kadar sekerek 3 dakika sahada durması yürek burkucuydu.

Kısa mesaj

VAR futbol adına faydalı bir uygulama. Hatayı teknolojide değil insanda aramak gerek.

YORUM YAZ