MENÜ

Sonuç odaklı oyun

Abone Ol Google News

Fenerbahçe adına Kasımpaşa maçı 3 puan alınan fakat ideal futboldan uzak kalınan bir 90 dakika olarak hatırlanabilir. Unutulmaması gereken şu ki, Pereira olaya sizin bizim baktığımız pencereden bakmıyor. Yüksek tempo, sert savunma ve sonuç odaklı ilerliyor. Bu da Fenerbahçe’yi 8. hafta sonunda liderlik koltuğunda tutuyor. Ferdi Kadıoğlu, sahada en çok topla buluşan Fenerbahçeli futbolcuydu. Pereira’nın sağ kenarda başlattığı genç futbolcu, ilk yarıda maçın temposuna ayak uydurdu. Karşısında oynayan Yusuf Erdoğan ve Eren’e üstünlük kurdu. Yüzde 83 pas isabet oranı ve 8 ikili mücadele kazanma rakamıyla üzerine düşeni yaptı. Ne var ki, sağ ayağını fazla kullandığından içeri kat edip şut opsiyonu yaratamadı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Kasımpaşa Cihat Arslan’ın Dirar hamlesiyle sağ tarafına hareket kattı. Oyuna Crespo’nun yerine giren Zajc’tan baskıyla kazanılan topun devamında golü bularak Pereira’nın ilk hamlesini boşa çıkardılar. Dirar’ın istekli oyunuyla baskıyı sürekli hale getirmek için yüksek tempoda kalmaya çalıştılarsa da Pereira’nın golden hemen sonra Muhammed-Novak değişikliği hem Zajc’ı rahatlattı hem Dirar’a önlem oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Stefan Kuntz, Ferdi Kadıoğlu’nu Hollanda’ya kaptırmamak için daha alıcı bir gözle mi izlese?

Maçın starı

Pereira'nin sağ kenarda oynattığı Ferdi sahada en çok topla buluşan Fenerbahçeli oldu. Yüzde 83 pas isabet oranı, 8 ikili mücadele kazanımıyla maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Kasımpaşa’nın sağ beki Hadergjonaj’ın sahanın en çok topla buluşan oyuncusu (75) olmasına rağmen Kadıköy’de ter döken 31 futbolcu arasında en kötü pas yüzdesiyle oynaması. (Yüzde 59)

Kısa Mesaj

Fenerbahçe’nin iyi oynamadığı bir maçı kazanarak Milli araya lider girmesi önemli ama dönüşte Pereira’nın Trabzon (d), Antwerp, Alanya ve Konya (d) maçları için planını sağlam yapması gerekecek.

YORUM YAZ