MENÜ

Sol bek ve kelebek etkisi!

Abone Ol Google News

Kadro planlaması sadece yaz ve kış dönemlerindeki bir kaç aylık transfer dönemlerine sıkıştırılacak kadar önemsiz bir konu değildir. Ülke futbolunun en büyük sorununun plansızlık ve günlük kararlar olduğu konusunu anladığımız zaman sanırım büyük bir aşama kaydetmiş olacağız. Geride bıraktığımız sezonu dördüncü bitiren Trabzonspor tüm yapıyı yıkıp yeniden şampiyonluğa oynatacak bir teknik direktör ve onun sıfırdan kadro talebiyle ilerlemek yerine Abdullah Avcı ve planlarıyla hareket ediyor.

Haberin Devamı

İpuçları Peres ve Gervinho’da

Trabzonspor’un sezon bitmeden açıkladığı Gervinho ve Peres transferleri, Avcı’nın planıyla ilgili ipuçları veriyor. Kabul etmek gerekir ki, Avcı göreve geldiği andan itibaren elindeki oyuncu grubu Avcı’nın pas oyunu talebini karşılayacak yeterlilikte değildi. Bakasetas ve Berat transferleri sorunun sadece küçük bir parçasını giderdi ama iki kanat bekinin yetersizliği tüm planı yerle bir etti. Trabzonspor birçok maçı acı çekerek bitirdi. O yüzden sağ koridoru domine edecek Peres ve Gervinho’nun aynı anda açıklanması yeni sezonda Avcı’nın istediği ‘top bende’ oyunu için önemli ipuçları veriyor.

Haberin Devamı

Sol bek yabancı olursa

Yeni yabancı kuralı sebebiyle sahada maksimum 8 yabancı olabiliyor. Uğurcan şayet Trabzon’da devam edecekse Avcı’nın ideal 11’ine 2 yerli daha koyması gerekiyor. Merkezde Hamsik ve Bakasetas varken 6 numaranın Berat olma ihtimali çok yüksek, Parmak’a sıra gelmesi kolay değil. Bu durumda ya sol bek yerli olacak ya da Abdülkadir Ömür hücumda kendine yer bulacak. Yerli sol bek transferi konusunda Trabzonspor’un çok seçeneği yok. Umut Meraş’ı almaktansa oraya alt yapıdan bir çözüm bulma ihtimali daha mantıklı geliyor. Şayet sol bek yabancı olursa Ömür-Berat-Uğurcan 11’de sahaya çıkmalı. Bu durumda da Gervinho Nwakaeme-Koita ya da gelirse Sörloth’tan biri dışarıda kalmalı. Yani sol bekin yerli ya da yabancı olması konusu tüm planı etkileyecek bir durum. Bir nevi kelebek etkisi yaratacak.

YORUM YAZ