MENÜ

Sertliğe yenilme, topu bırakma

Abone Ol Google News

Macaristan’a bir frikik golüyle yenilerek Uluslar Ligi’ne kötü başlasak da iyi bir kadroya sahibiz ve bugün nefis bir test maçına çıkıyoruz. İyi bir forvet takımı olan Sırbistan tüm sertliğine rağmen arkadaki 3 stoperiyle bol hata yapan bir rakip. A Milli Takımımızın sertlik karşısında yılmaması, topla oynamayı seven Sırbistan’dan topu alması gereken bir maç oynayacağız.

Haberin Devamı

Kolarov oynamazsa...

Sırbistan’ın 2020 elemelerinde topa sahip olamadığı her maçta puan kaybettiği düşünüldüğünde maçın anahtarının yüzde 60’larda topla oynamak olduğu söylenebilir. Macaristan karşısında Kaan Ayhan-Mert Hakan ve Çalhanoğlu merkeziyle topa nitelikli sahip olamayan Şenol Güneş’in Sırbistan’a karşı deplasmanda Okay-İrfan Can ile oynama ihtimali yüksek. Böylelikle Sırbistan’ı topa karşı pozisyon almaya iterek oyunu kontrol etmelerini engellemek birinci planımız olacağa benziyor. Sol stoperde Pavlovic varken hataya daha yatkınlar ama Kolarov olduğunda oyunu kontrol edebiliyorlar. Şayet Kolarov’suz çıkarlarsa bizim Burak ve Emre Kılınç gibi hızlı forvetlerle savunma arkası koşularımız karşılık bulabilir.

Haberin Devamı

Sol kenar savunması belirleyici

Sırbistan henüz 2021 Avrupa Şampiyonası eleme biletini alabilmiş değil. Norveç ile play-off oynayacak. Beşiktaşlı Adem Ljaiç’in de formasını giydiği Sırbistan iyi bir jenerasyona sahip. Rusya’ya karşı hafta içinde kaybetseler de sert, hızlı ve fizikli bir forvet takımı olarak tanımlanabilirler. Evet Rusya’ya karşı topa yüzde 60’larda sahip oldular ama stoperleri büyük hatalar yaptıkları için maçı kaybettiler. Yoksa oyunun hakimiydiler. Cepheden hücum eden takımları 3 stoperle yüzü dönük karşılasalar da savunmaları şimdilik zayıf halkaları. Rusya karşısında Pavlovic basit bir penaltı yaptırdı, Maksimoviç oyunu başlatırken topu acemice kaptırdığı için gol yediler. Hücumda ise sağ kenarda Darko Lazoviç’i ve hızını etkin kullanıyorlar. Lazoviç’e karşı sol bekimizin göstereceği savunma performansı da senaryoda belirleyici olacak.

Kim ön plana çıkar?

Sırbistan’a karşı topa hükmedebilmeliyiz. Bunun için Hakan Çalhanoğlu’nun becerilerine Burak ve Emre Kılınç’ın hızına ihtiyacımız olacak.

Kısa Mesaj

Sırpların hücum oyuncuları kaliteli olsa da en zayıf halkaları savunmacıları. 3’lü stoper hattının solunu Pavloviç ile oynamaları tercihimiz zira Kolarov girince büyük liderlik yapıyor.

YORUM YAZ