MENÜ

Seri Galatasaray'a çok şey katar

Abone Ol Google News

Jean Micheal Seri iyi bir merkez orta saha oyuncusu, gerektiğinde iş gören bir ön liberodur. Nice’te önce Claude Puel ile lig 4.’lüğü, peşinden Lucien Favre ile yakalanan 3.’lükte önemli pay sahibiydi. Pas kalitesi ve yüksek oyun görüşüyle Puel sezonunda Hatem Ben Arfa’yı, Favre döneminde ise Belhanda’yı yükselten bir merkez orta saha oldu. Hatta o kadar iyi iki sezon geçirdi ki, Barcelona Xavi sonrası Seri’yi uzun süre takip etmişti.

Haberin Devamı

Seri, Belhanda’yı yükseltir

Seri, Nice’in orta sahasında önce Nampalys Mendy, sonra da Koziello ve Tameze ile uyumlu dönemler geçirdi. Harika bir 8 numara performansına imza atmakla kalmadı, önce Ben Arfa’ya peşinden Belhanda’ya konforlu oyun alanları yarattı. Galatasaray’ın Seri’yi alması demek oyun tarzını değiştirmesi anlamına da geliyor. Öncelikle şunu söylemeliyim, Seri Fernando’nun ikamesi değil, Ndiaye’nin yerine alınıyor. Çünkü bir ön liberodan ziyade çok iyi bir 8 numara. Bu transferle iki seçenek beliriyor.

1- Seri’nin üstüne Banega da alınacak ve az top kaybeden, bol pas yapan, topa yüzde 60’ların üzerinde sahip olan bir orta saha kurgusu olacak.

Haberin Devamı

2- Banega olmayacak, Seri’nin yanına sert, top kazanan bir ön libero daha alınacak ve Belhanda rakip kaleye yaklaşacak.

Seri-Banega lüks mü?

Galatasaray taraftarı transfer sezonunun en başından beri Banega’ya kilitlenmiş durumda. Seri’nin yanına Banega transferi kağıt üzerinde heyecan verici görünse de Galatasaray’ın şartları düşünüldüğünde fazla lüks kalıyor. Fatih hocanın Seri’nin üzerine Banega’dan ziyade iyi bir 6 numara isteme ihtimali daha yüksek. Seri, tek başına bile Galatasaray’ın pas sayısını hatırı sayılır derecede artırır. Dolayısıyla Seri-Banega hem fazla fantastik bir tercih olur, hem de Terim oyun tarzını siyahtan beyaza değiştirmek zorunda kalır.

YORUM YAZ