MENÜ

Serdar Dursun, oyun değişsin!

Abone Ol Google News

Jesus'un sağ bekte Samuel'e dönüşü, merkezde pas kalitesini arttırabilmek adına Crespo'yu sahaya sürmesi, herkesin umudu kestiği Lemos'u sağ stoperde kullanması; 3-0'lık ilk maç skoru kadar, 3 gün önceki Ümraniye beraberliğinin de eseriydi sanki. Sanırım Fenerbahçe taraftarını en heyecanlandıran tercih Arda Güler'in 11'de başlamasıydı. Geçen sezon Sampaoli'nin Marsilya'da sol bek olarak kullandığı Luan Peres'in Fenerbahçe'deki ikinci maçında da sol bek başlaması, Jesus'un oyun planıyla ilgili kafa karışıklığını artıran detaydı.

Haberin Devamı

Sol bekte bir stoper gibi oynayan 1.90'lık Brezilyalı, rakibi karşısına aldığında tek hamle şansı olduğunu bildiğinden kartlık fauller yapmak zorunda kaldı. Slovacko'nun golünde temel bir savunma hatası yaptı. Markajındaki rakibini arkasından savunmaya çalışarak büyük bir hataya imza attı. Jesus'un, bariz şekilde defolar barındıran geriden oyun kurma sorununa çözüm bulması gerek. Stoperler dahil herkes uzun topla krizi çözebileceğini düşünüyor.

Fenerbahçe'nin uzun vadede bölge geçişlerini pasla sorunsuz geçmeyi becerebilmesi ve üçüncü bölgeye yerleşebilmesi gerek. Aksi halde ön alanda top kayıpları can sıkıcı ve yıkıcı oyun düşüşlerine yol açabilir, forvetleri de olduklarından çok daha kötü gösterebilir. Jesus, sahada yardımcı santrforla oynamayı tercih ediyor, Arda Güler ve bazen de Rossi'nin Serdar'ın ekseninde oynamaları bu yüzden.

Haberin Devamı

Ne var ki, İsmail Kartal, İrfancan ya da Zajc'la Serdar'ı desteklerken; Jesus rakip kaleye sayısal olarak daha kalabalık gitmek istiyor. Ama Kartal pasla gidip rakip sahaya yerleşmeyi, Jesus merkezi uzun geçip forvet baskısıyla topu kazanarak kaleye hızlı gitmeyi hedefliyor. Slovacko karşısındaki Serdar Dursun, Jesus'un oyun planına en uygun santrfor modeliymiş gibi görünüyor, en azından dün aldığı sürenin hakkını verdi. Ekmeğini taştan çıkardı, fiziğiyle ayakta kaldı.

YORUM YAZ